Zboruri directe între România și SUA, după două decenii. Cu ce companie vor putea călătorii românii

Zboruri directe între România și SUA, după două decenii. Cu ce companie vor putea călătorii românii Avionul groazei. Un pilot, amenințat cu moartea. Sursa: Dreamstime.com

Românii care doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii trebuie să aibă în prezent o doză considerabilă de răbdare, deoarece pentru a ajunge la destinație trebuie să facă mai multe opriri și să schimbe avioane. Cu toate acestea, după o perioadă de 20 de ani, există acum motive de optimism, deoarece o companie aeriană anunță că zborurile directe între România și SUA sunt pe cale să devină realitate.

Astfel, HiSky, compania aeriană înființată în Republica Moldova de către Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a făcut un anunț important sâmbătă. Aceasta a reușit să parcurgă cu succes prima etapă din cele trei necesare în procedura de autorizare pentru a opera zboruri directe din România către Statele Unite ale Americii.

După două decenii, zborurile directe România-SUA revin pe harta aeriană

Probabil va fi necesară o singură oprire pentru realimentare în vestul sau nordul Europei, iar durata totală a zborului ar putea fi de aproximativ 10 ore. În noiembrie 2003, pe vremea guvernului condus de Adrian Năstase, compania aeriană de stat Tarom a luat decizia de a renunța la zborurile peste ocean.

Primele zboruri directe către SUA sunt estimate a avea loc peste două luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Compania aeriană HiSky a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare, pentru operarea de zboruri în Statele Unite ale Americii. Odată cu finalizarea procesului şi obţinerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea opera zboruri regulate şi charter peste ocean, cu plecare de pe orice aeroport din Europa.

Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, este posibil ca aprobarea să fie acordată mai devreme decât a fost iniţial comunicat, compania aeriană estimând, în acest moment, un termen de aproximativ două luni până la anunţarea primelor zboruri transatlantice”, a trasnmis compania aeriană.

Compania aeriană HiSky, înființată acum trei ani în Republica Moldova de către Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a marcat un moment important în mai 2022, începând operațiunile sale din noua bază operațională a companiei, Aeroportul „Henri Coandă” din București.

În timp ce românii trebuie să mai aștepte, pe fondul liberalizării pieței de transport aerian și semnarea acordului „Open Skies” între Republica Moldova și SUA în luna mai, cetățenii moldoveni vor avea oportunitatea de a călători direct din Chișinău către Statele Unite, pentru prima dată în istorie, potrivit news.ro.

Românii care vor să ajungă în SUA trebuie să obțină viză

În primul rând, solicitanţii de vize, inclusiv copiii, trebuie să achite o taxă nerambursabilă de solicitare a vizei, cunoscută şi sub denumirea de taxa MRV, înainte de a solicita efectiv viza temporară. Taxa de solicitare a vizei se va achita indiferent dacă viza este sau nu eliberată și este în valoare de 160 USD echivalentul în RON.

Ulterior, trebuie să participați la un interviu la Ambasada SUA în România, iar dacă totul este în regulă și sunteți eligibil, veți primi viza. Viza SUA este un autocolant care este plasat pe pagină în pașaport. Pe acesta sunt indicate datele la care puteți intra în Statele Unite.