Probabil că din cauza aceasta Moix a ieşit pe piaţă cu banala, la limita evidenţei, a deloc elegantei fraze: ''Spun adevărul. La 50 de ani nu mai sunt în stare să iubesc o femeie de vârsta mea. O consider prea bătrână''. Dar Moix are 50 de ani şi la urma urmei ar fi trebuit să înţeleagă că nu poţi spune aşa, tot ce-ţi trece prin minte. Adevărul nu e totdeauna o valoare în sine. Ca şi în cazul acesta, iar un adult ar rebui să ştie asta. Dar trebuie spus că sunt bărbaţi care nu cresc, ci doar îmbătrânesc, spune editorialista.

''Poate, continuă monsieur în interviul acordat, când voi avea 60 de ani voi reuşi s-o fac. Cele de 50 de ani mi se vor părea tinere''.

Deci, cu puţină aritmetică, acum ar trebui să se orienteze spre cele de 40 de ani. Dar Moix nu se opreşte: ''Corpul unei femei de 25 de ani e fantastic, la 50 de ani nu are nimic extraordinar''. Evrika, iată ce descoperire! Dar, dacă ne gândim bine, sunt milioane de femei de 50 de ani care arată infinit mai bine decât unele de 25, subliniază Valeria.

Fiind un intelectual, ar fi putut face o comparaţie: ce diferenţe sunt între o femeie de 50 şi una de 25 de ani? Probabil că şi-a pus problema. Dar cine ştie dacă şi-a dat şi un răspuns. Jurnalista şi scriitoarea franceză Colombe Schneck publică pe Twitter o  postare şi o fotografie cu un fund: ''Iată fundul unei femei de 52 de ani…ce imbecil eşti, nici nu ştii ce pierdezi tu şi creierul tău cât nuca''.

La corul contrelor s-au unit şi vocile ex premierului Valerie Trierweiller, purtătoarea de cuvânt a partidului Republica în Marş, Olivia Gregoire şi scriitoarea feministă Mona Chollet. În afara vârstei, Moix pare a avea şi o idee foarte precisă asupra tipologiei de femeie cu care să ''iasă'', declarând  că ''preferă femei asiatice, adică japoneze, ori chinezoaice, ori coreene''. Dar să fie şi mută, surdă, oarbă, orfană? Un tip comod Moix, comod şi parcă prea puţin mascul. Mai rămâne să găsească una de 25 de ani cu gusturi geriatice.

Moix va trebui să reuşească să-şi rezolve decăderea fizică, fiindcă nu mai are mult şi va trebui să-şi angajeze o femeie să-i spele lenjeria murdară. Abia atunci va plonja brusc în realitatea care nu-i mai oferă asiatice de 25 de ani, va avea vârsta în care-şi va da seama că face scârbă femeilor la care râvneşte. Sunt chestiuni pe care Moix le ştie bine în realitate. A scris chiar o carte...El ştie tot, de aceea se dă june-prim. Dacă are impresia că el înţelege femeile, se înşeală", scrie editorialista Valeria Bragheri în Il Giornale.

 

Te-ar putea interesa și: