Ecologiștii plănuiesc să atace Turneul de la Wimbledon. Khmerii Verzi vor să ne întoarcem la Epoca de Piatră?

Ecologiștii plănuiesc să atace Turneul de la Wimbledon. Khmerii Verzi vor să ne întoarcem la Epoca de Piatră?

După ce, de-a lungul timpului, au blocat podurile peste Tamisa din Londra, au perturbat traficul aerian cu drone pe mai multe aeroporturi din țară și au aruncat sânge în jurul reședinței premierului britanic, ecologiștii britanici au pus acum gând rău și turneului de tenis de la Wimbledon.

E vorba, după cum probabil v-ați dat deja seama, de mișcarea Extinction Rebellion, formată dintr-un soi de milenariști ecologiști care cred că sfârșitul lumii se apropie cu pași repezi din cauza schimbărilor climatice. Chiar dacă în marea lor majoritate acești Khmeri Verzi (ca, de altfel, și sângeroasele trupe ale dictatorului Pol Pot) sunt puști de 13-14 ani, complet debusolați de profețiile sumbre ale ecologiștilor, amenințarea e cât se poate de serioasă. Vă întrebați, probabil, ce rău le-a făcut ecologiștilor tenisul, că doar rachetele nu emit gaze de seră, iar mingile nu poluează.

Ei bine, totul a pornit de la revolta de anul trecut a tenismenilor Kyle Edmonds și Johanna Konta, care s-au plâns de gunoaiele de plastic arucate atât de spectatori, cât și de ceilalți sportivi. Deși paiele pentru băuturi au fost interzise încă de anul trecut, imaginile terenurilor pline de PET-uri și cupe goale din plastic au stârnit furia ecologiștilor, care au decis ca anul acesta să treacă la acțiune. Imediat ce au auzit din The Telegraph de planul extremiștilor ecologiști de a dezlănțui haosul la Wimbledon, organizatorii turneului au anunțat măsuri sporite de securitate. "Manifestanții nu vor intra, cu siguranță nu vor putea să ajungă în apropierea Curții Centrale.

Securitatea va fi extrem de hotărâtă”. Mai mult, oficialii s-au grăbit să dea asigurări că sunt cât se poate de sensibili la temele ecologiste. În urma criticilor de anul trecut, șefii Clubului de Tenis al Angliei au angajat un expert în domeniul mediului și au luat măsuri stricte. "La campionatele de anul acesta, procentul de conținut reciclat în ambalajele pentru alimente și băuturi a crescut: cupele de căpșune sunt fabricate din plastic reciclat de 70%, tacâmurile și majoritatea paharelor folosite sunt fabricate din 100% plastic reciclat".

Bunele intenții ale organizatorilor nu par să aibă, însă, niciun efect asupra zurbagiilor. Rebelii mediului nu par motivați de ceea ce se întâmplă în realitate, ci mai curând de dorința lor de a primi atenție și de a fi implicați în acțiuni mărețe. O să fac o comparație care probabil o să vă mire. Citeam acum câteva zeci de ani o teorie interesantă despre lupta Congresului Național African împotriva apartheid-ului- regimul de segregare folosit de albi împotriva majorității africane.

Spre marea mea rușine, e posibil să fi fost vorba de un articol de propagandă al regimului de la Pretoria, așa că n-aș putea băga mâna în foc pentru obiectivitatea autorilor. Cert este că materialul susținea că între albi și populațiile de culoare nu va putea fi niciodată pace, întrucât credința triburilor bantu este că tot ce a construit omul alb trebuie pus la pământ. Numai în acest fel, atunci când se va întoarce, strămoșul mitic al triburilor de limă bantu (Nguni, Sotho-Tswana, Vhavenda și Shangana-Tsonga) va găsi pământul curat, exact așa cum l-a lăsat cu mii de ani în urmă.

Că afirmația e adevărată sau nu pentru Africa de Sud, contează mai puțin. Important e că țelul ultim al ecologiștilor occidentali pare exact acestra. Aici nu e vorba de lupta cu poluarea sau de schimbările climatice, fantasma ultimă a acestor secte verzi este desființarea industriei și a agriculturii și traiul în grupuri, nu în cupluri, cum spunea un „clasic” în viață. Dacă e posibil un asemenea Rai ecologist sau totul se va transforma (ca în toate utopiile încercate de-a lungul vremurilor) într-un adevărat iad, vă las pe dumneavoastră să decideți.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News