Dacă înainte un mesaj de la un utilizator putea fi redirecționat către alți 20, de acum încolo se va permite redirecționarea numai către alte cinci persoane. Anunțul a fost făcut la începutul acestei săptămâni de către vicepreședintele pentru politică a firmei și comunicații a companiei, Victoria Grand.

Se pare că în India această modificare s-a făcut din luna iulie a anului trecut, pe fondul raportării unui număr impresionant de cazuri de răspândire de informații false viralizate prin această aplicație. În urma „experimentului” din India, numărul mesajelor forwardate a scăzut cu circa 25%. Grație rezultatelor, s-a decis globalizarea deciziei de limitare a acestei opțiuni. Prin urmare, de aici înainte, WhatsApp se va concentra pe promovarea comunicării utilizatorilor prin mesaje private, personale, cu oamenii cei mai apropiați.

Până în urmă cu câteva săptămâni, utilizatorii WhatsApp puteau trimite același mesaj la 20 de persoane sau grupuri. Cel mai probabil, din cauza acestei facilități, aplicația s-a aflat în centrul unor acuzații de propagare de informații false și propagandă politică, scrie DivaHair.

 

Te-ar putea interesa și: