WESTERN DE SUCEAVA. A rupt un gard, a dărâmat un stâlp şi a fost prins cu FOCURI DE ARMĂ

WESTERN DE SUCEAVA. A rupt un gard, a dărâmat un stâlp şi a fost prins cu FOCURI DE ARMĂ

Curaj nebun sau frică? Nu îşi explică nici poliţiştii suceveni ce a fost în mintea unui traficant de ţigări. Bărbatul a fugit când oamenii legii i-au făcut semn să oprească în trafic şi, în goana lui, a dărâmat un gard, un stâlp şi a fost la un pas să fie împuşcat.

Incidentul desprins, parcă, din filmele cu cowboy a avut loc luni după amiază. Îîn jurul orei 14.45, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a efectuat semnale de oprire unui autoturism în trafic, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea cu viteză, pe DN 2H.

Pe raza comunei Gălăneşti, şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a lovit gardul care împrejmuieşte o staţie de combustibili. Maşina avariată a lovit, apoi, un stâlp metalic şi gardul de plasă al staţiei.

Ulterior, bărbatul aflat la volan şi-a continuat deplasarea pe o distanţă de circa 150 metri, până în dreptul unei societăţi comerciale, unde a abandonat autoturismul şi a fugit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii l-au urmărit aproximativ 800 de metri şi au reuşit prinderea şi imobilizarea acestuiadoar după folosirea armamentului din dotare. Agenţii au tras trei focuri de armă, două în plan vertical şi unul în direcţia fugarului. Când i-a şuierat glonţul pe la ureche, omul s-a culcat la pământ. După ce l-au imobilizat, poliţiştii au stabilit că acesta este Costică P. , de 45 de ani, din comuna Vicovu de Jos. Când i-au controlat maşina, în interior au fost găsite 3.500 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 31.500 de lei, de provenienţă Ucraina.

Pe numele suceveanului a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "contrabandă" şi "părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni".

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor. Contrabandistul a fost reţinenut pentru 24 de ore fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.