„Dacă nu se ajunge la niciun rezultat nici la următoarea negociere, mă tem că totul va fi amânat până după alegeri. O să trebuiască o altă echipă de negociere. Un regulament care este făcut prost, pentru că el este făcut prost, lasă lucrurile nerezolvate. Colegii mei s-au grăbit foarte tare cu instituţia asta, chiar dacă a durat câţiva ani până s-a elaborat regulamentul, dar s-au grăbit în sensul în care într-un mod populist au vrut să arate că… uite noi construim o instituţie, dar nu s-au uitat la toate amănuntele, la detalii, la consecinţele absenţei unei reglementări existente. Vom vedea ce se va întâmpla, dar e foarte posibil să nu se ajungă la un acord nici la următoarea rundă de negocieri, care este şi ultima", a spus Renate Weber, conform dcnews.ro.

Negociatorii Parlamentului European (PE) şi ai Consiliului Uniunii Europene nu au ajuns joi la un acord cu privire la desemnarea primului procuror-şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Parchetul European (EPPO), care se aşteaptă să fie operaţional la sfârşitul anului 2020, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

 

Te-ar putea interesa și: