Donald Trump este îngrijit în acest imens complex spitalicesc, situat în suburbiile Washingtonului, care de mai bine de un secol îi tratează pe președinții Statelor Unite.
Zeci de oameni s-au adunat în fața Walter Reed National Military Medical Center , purtând pancarte pe care scria „Fă-te bine repede”, „Te iubim”. Alții au așezat buchete de flori . Alții claxonează în semn de încurajare pentru suporterii lui Donald Trump care se află în imensul complex spitalicesc și îi doreasc o recuperare rapidă.
Unii poartă măști, dar nu toți. La fel Kim, o tânără blondă care ține o pancartă pe care scrie „Rămâi puternic POTUS (Președintele SUA). Ne rugăm pentru tine ”.
Kim este îngrijorată de starea lui Donald Trump. „Dar președintele este un luptător și beneficiază de cei mai buni medici din țară”, spune ea.
În apropiere, un tânăr în cămașă albă, cu fața de asemenea descoperită, ține un steag american mare. Ultimele știri de la Donald Trump l-au liniștit. Nu crede că dacă președintele american ar fi purtat o mască poate nu s-ar fi infectat? „Este adult, poate decide ce face. Este o țară liberă, fiecare are dreptul să facă ce vrea ”, a răspuns el.
Președintele nu poate să-și vadă și să-i audă pe susținătorii săi. Și nici pe grupurile de jurnaliști care au făcut tabără la intrarea în spital.
Walter Reed, în suburbiile Washingtonului, unde președintele Donald Trump se află internat, după ce a contactat virusul SARS-CoV-2 , este cel mai mare spital militar din Statele Unite.
Aici, pe un enorm amplasament de aproape 100 de hectare, care are 88 de clădiri și aproximativ 7.000 de angajați, este dedicate îngrijirii membrii Congresului, judecătorilor Curții Supreme și, bineînțeles, președinții care vin pentru verificarea anuală a stării de sănătate.
Ei sunt tratați la Medical Evaluation and Treatment Unit (METU), situată la sud de campus.
„Suita prezidențială” ocupă 300 de metri pătrați pe un etaj întreg cu o unitate de terapie intensivă și, bineînțeles, toate confortul posibil.
Se compune din mai multe camere, birou, sală de conferințe, cameră de zi și dormitor.
„Unitatea este echipată cu dispozitive de comunicare securizate pentru a permite președintelui să lucreze”, a scris în memoriile sale contraamiralul Connie Mariano, membru al echipei medicale a președinților George HW Bush și Bill Clinton.
Șeful de cabinet al președintelui și medicul său au, de asemenea, un spațiu propriu, lângă el.
Polipii lui Reagan, rinichii Melaniei
Creat în 1909, Walter Reed își datorează numele unui medic de infanterie care a descoperit că febra galbenă era transmisă de țânțari.
Spitalul se află sub conducerea Ministerului Apărării , cu excepția apartamentului prezidential, care depinde de Casa Albă.
Dar prestigiul spitalului a avut de suferit în 2007, în urma unei investigații a Washington Post care a dezvăluit facilități învechite și neglijarea pacienților.
În anii 2000, în timpul războaielor din Irak și Afganistan, Walter Reed a fost copleșit de un aflux de răniți ca urmare a utilizării bombelor cu fragmentare care mutilează îngrozitor soldații.
Mii de amputați, uneori de toate cele patru membre, au trecut prin centru și unii au rămas aici luni întregi. De atunci, spitalul s-a mutat și a fuzionat cu cel al marinei, pe situl Bethesda, la o duzină de kilometri de Casa Albă.
Opt președinți americani au murit în timpul exercitării funcției, patru din cauze naturale, iar restul au fost asasinați.
Însă de la atentatul împotriva lui Ronald Reagan, în 1981, (rană de glonț) care a fost tratat accidental într-un alt spital, niciun președinte nu a avut o problemă gravă de sănătate în timpul mandatului său.
Și este foarte rar ca un ocupant al biroului oval să petreacă noaptea la Walter Reed, având în vedere echipamentul medical disponibil la Casa Albă.
Lui Ronald Reagan i s-au îndepărtat polipii din colon în 1985 și a suferit o operație de prostate doi ani mai târziua, la vârsta de 76 de ani.
În 2002 și 2007, președintele George W. Bush a avut două colonoscopii. Cât despre Betty Ford și Nancy Reagan, ambele au suferit mastectomii ca urmare a cancerului de sân.
Actuala Primă Doamnă, Melania Trump, a petrecut și ea câteva zile la spitalul Walter Reed pentru o probemă la rinichi, în 2018. Soțul ei se află acum acolo, din cauza Covid-19.