Evenimentul Zilei > EVZ Special > Fiul unui fost președinte al SUA, în război cu tatăl! Face propagandă ateistă pe CNN
Fiul unui fost președinte al SUA, în război cu tatăl! Face propagandă ateistă pe CNN

Fiul unui fost președinte al SUA, în război cu tatăl! Face propagandă ateistă pe CNN

„Sunt ateu convins și nu mi-e teamă că voi arde în iad”, se definește Ron Reagan

Marți, peste șapte milioane de persoane din Statele Unite au privit, la CNN, la dezbaterea candidaților Partidului Democrat la alegerile prezidențiale.

Într-o pauză publicitară, au putut vedea un material video în care a apărut fiul fostului președinte al Americii, Ronald Reagan, Ron Reagan.

În timp ce fostul lider de la Casa Albă era un apropiat al mișcărilor ultraconservatoare, fiul său, Ron, militează împotriva influenței religiei, scrie Slate.
În clipul său publicitar care a durat 30 de secunde, fiul fostului președinte se prezintă astfel: „Ron Reagan, ateu dintotdeauna, nu mi-e teamă că o să ard în iad”.

Ron Reagan spune că este „îngrijorat de intruziunea religiei în guvern” și le-a cerut public americanilor să facă donații pentru Freedom from Religion Foundation, principala asociație de atei și agnostici din Statele Unite, care are ca misiune „protejarea separării Bisericii de Stat”.

Materialul video a fost difuzat și în timpul altei dezbateri ale democraților, în octombrie anul trecut. Cu acea ocazie, Ron a fost atât de popular încât „Ron Reagan” a fost cel mai căutat termen pe Google în timpul dezbaterii.

Publicitate controversată

Potrivit copreședintelui Fundației Freedom from Religion, care a creat videoclipul, toate celelalte canale tv au refuzat să difuzeze spotul publicitar, care a fost creat în 2004 și este considerat a fi prea controversat.

„Succesul pub-ului nostru din octombrie arată că gândirea liberă este o perspectivă care interesează un număr tot mai mare de americani”, a declarat acesta.

În dezacord cu tatăl

De mic, Ron Reagan a avut opinii în contradicție cu tatăl său. La vârsta de 12 ani, și-a anunțat părinții că nu va mai merge la biserică pentru că nu crede în Dumnezeu.

După o carieră în dans clasic, Ron Reagan a devenit jurnalist și a fost un apărător al stângii, în opoziție cu viziunile tatălui.
La alegerile primare democrate din 2016 l-a susținut pe candidatul socialist Bernie Sanders.

În ciuda opiniilor favorabile ale taberei democrate pentru Ron Reagan, publicitatea în favoarea ateismului nu a fost pe gustul tuturor.

Pe Facebook, influentul pastor Franklin Graham a explicat că Ron „va ajunge în Iad”, chiar dacă nu crede în Dumnezeu.

„Iadul îi așteaptă pe cei care nu se pocăiesc de păcatele lor și nu cred în Iisus Hristos. Rugați-vă ca Ron să recunoască dragostea mântuitoare a lui Hristos și să se întoarcă spre El. înainte să fie prea târziu”, a scris Graham.