Evenimentul Zilei > Actualitate > Ben Wallace: Putin trebuie să realizeze că nu poate câștiga acest război, indiferent de câți soldați ruși își vor pierde viețile
Ben Wallace: Putin trebuie să realizeze că nu poate câștiga acest război, indiferent de câți soldați ruși își vor pierde viețile

Ben Wallace: Putin trebuie să realizeze că nu poate câștiga acest război, indiferent de câți soldați ruși își vor pierde viețile

Președintele țării agresoare a Federației Ruse, Vladimir Putin, trebuie să înțeleagă că nu va putea câștiga războiul împotriva Ucrainei. Acest lucru a fost anunțat pe 24 mai în timpul unei vizite la Kiev a ministrului britanic al apărării Ben Wallace, a informat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei .

„Președintele Putin trebuie să realizeze că nu poate câștiga acest război ilegal pe care l-a dezlănțuit, indiferent câți soldați ruși îi trimite la moarte de dragul ego-ului și al ambițiilor sale imperiale. Nu va reuși, iar comunitatea internațională va deveni doar mai puternică. în confruntarea cu această agresiune”, a spus Wallace.

În situațiile de conflict, este important să se promoveze dialogul și negocierile pentru a ajunge la o soluție pașnică și durabilă, iar în contextul de escaladare a tensiunilor și pierderilor umane, este important să ținem sub control impulsurile care contribuie la agravarea situației.

Wallace a menționat că dreptul Ucrainei la autoapărare, care îi este acordat prin Carta ONU, este necondiționat

„În ciuda tuturor legilor internaționale, în ciuda Convenției de la Geneva, acestea continuă să țintească cu intenționat armele către populația Ucrainei. Dreptul Ucrainei la autoapărare, care îi este acordat prin Carta ONU, este necondiționat. Potrivit tuturor actelor legislative, având un astfel de drept la autoapărare, Ucraina poate cere ajutor prietenilor și aliaților săi”, a spus ministrul britanic.

Acest drept la autoapărare este recunoscut și aplicabil în cazul Ucrainei în contextul conflictului cu Rusia și situației din estul Ucrainei. Ucraina are dreptul să se apere împotriva oricărui atac armat sau amenințare la adresa securității sale și poate lua măsurile necesare în conformitate cu dreptul internațional.

Cu toate acestea, este important să se sublinieze că dreptul la autoapărare trebuie exercitat într-un mod proporțional și în conformitate cu principiile dreptului internațional umanitar. Acesta implică evitarea atacurilor asupra civililor și protejarea drepturilor omului în timpul conflictului.

Potrivit lui, partenerii vor ajuta Ucraina nu numai în respingerea agresiunii ruse, ci și după încheierea războiului.

„Acum, Rusia începe să realizeze că aliații Ucrainei vor fi alături de ea în dreptul său la autoapărare și vor ajuta Ucraina cu toate tipurile de arme posibile, de la rachete antitanc la tancuri, Storm Shadow și acum F-16. ” a concluzionat Wallace.

Wallace a sosit într-o vizită de lucru la Kiev pe 24 mai și s-a întâlnit cu ministrul ucrainean al apărării Alexei Reznikov .