Pentru prima dată în 226 de ani, New York Stock Exchange va fi condus de o femeie: de vineri, noul lider de pe Wall Street va fi Stacey Cunningham, 43, în prezent "chief operating officer", care îl va înlocui pe Thomas Farley. Ajunsă în vara anului 1994 ca stagiar în timp ce studia ingineria la Universitatea Lehigh din Pennsylvania, Cunningham a fost angajată doi ani mai târziu.

„A fost dragoste la prima vedere: de îndată ce am pus piciorul acolo mi-am dat seama că am vrut să fac acest lucru în viață“, a spus Stacey. Numirea lui Cunningham  vine la aproximativ un an și jumătate după Adena Friedman, 49, prima femeie care a  direcționat Nasdaq.

Dar povestea lui Cunningham de la New York Stock Exchange nu a fost de la început rapidă spre succes. Frustrată de progresul tehnologic lent, în 2005, a părăsit compania și a luat „lecţii culinare“, înscriindu-se la un curs intensiv de nouă luni la Institutul de Educație Culinară din Manhattan care, mai târziu a determinat-o să lucreze timp de șase săptămâni într-un restaurant din partea de vest a oraşului. "Mediul a fost foarte asemănător cu sala de tranzacționare", a declarat ea pentru Financial Times.

S-a întors la locul de munca în 2007, dar s-a mutat în Times Square înainte de a se întoarce la New York Stock Exchange în 2012, până să fie cumpăarată Bursa de Valori din New York de către Exchange Intercontinental Atlanta.

Trei ani mai târziu a fost numită șef de operațiune cu sarcina de a conduce o mașinărie complexă cu aproximativ 800 de angajați care au comercializat anul trecut o medie de 1,5 miliarde acțiuni pe zi și au adus-o într-o nouă eră tehnologică.

"Când m-am întors, odată cu apariția științei calculatoarelor, sunetele erau diferite, notează corriere.it Au existat mult mai multe strigăte și mai multe semnale sonore: ordinele au venit mai mult prin handheld decât pe foi purtate în mână ", își amintește astăzi. "Dar atmosfera este aceeași: mersul pe "podeaua" de tranzacționare este interesant". Va fi cu atât mai mult, vineri dimineață, când va trece pentru prima dată ca sef al  Bursei de Valori din New York.