Leguma mai bogată în fier decât carnea. Ajută și la slăbit

Leguma mai bogată în fier decât carnea. Ajută și la slăbitSursa foto: arhivă EVZ

Există o legumă mai bogată în fier decât carnea și este recomandată vegetarienilor, veganilor sau celor care țin dietă. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate și ajută la slăbit.

Doctorul Oana Cuzino a declarat că există o legumă mai bogată în fier decât carnea roșie. Aceasta este o soluție foarte bună pentru persoanele vegane și vegetariene. Doza zilnică recomandată de fier pentru un adult este cuprinsă între 8 și 27 mg.

Spanacul conține mai mult fier într-o 100 de grame decât aceeași cantitate de carne roșie, ba chiar cu 2,2 mai mult decât somonul. Acesta are și alte beneficii pentru sănătate și este foarte gustos.

„Legumele frunzoase, precum spanacul – preferatul lui Popeye marinarul – conțin foarte mult fier. 3 căni de spanac conțin 18 mg de fier, iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

În comparație cu carnea roșie, spanacul are chiar ceva mai mult: 100 g de spanac conțin 2,7 mg de fier față de 2,6 mg găsite în 100 g de carne. Diferența este, însă, că fierul din alimentele de origine animală are o absorbție mai mare în organism decât fierul din surse vegetale/legume, însă nu vine la pachet cu creșterea lipidelor în sânge sau acumularea de homocisteină”, a scris Oana Cuzino pe doc.ro.

Cei care nu mănâncă alimente bogate în fier riscă să ajungă la anemie. Doctorul a mai declarat că există și alte legume care conțin fier, în cazul în care nu vă place spanacul. Broccoli-ul are și alți nutrienți esențiali, precum vitamina C, vitamina K și magneziul. De altfel, o cană de linte adăugată în supă sau salată oferă corpului mai mult fier decât o friptură de 230 de grame. Aceasta este bogată în proteine, fibre alimentare și potasiu.

Spanacul, mai bogat în fier decât carnea. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Spanacul, leguma care conține cel mai mult fier. Sursa: Arhiva EVZ

Alte alimente bogate în fier sunt: varza kale, cartoful copt, semințele de susan, cajuul, năutul, ciocolata neagră, mangoldul sau sfecla elvețiană, dar și fasolea roșie Kidney.

Ce beneficii are spanacul

Spanacul are și acid folic, care ajută organismul să producă celule noi, fibre și antioxidanți. De asemenea, conține o cantitate importantă de vitamina C. El conține fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate.

Spanacul este recomandat în dieta persoanelor ce suferă de hemofilie, tocmai datorită conținutului ridicat de vitamina K. Această vitamină ajută la coagularea sângelui prin producerea de protrombină. De asemenea, menține funcționarea ficatului prin stimularea producerii de glicogen.

Ne puteți urmări și pe Google News