Vremea în weekend. Meteorologii anunță schimbări uriașe după ploile din ultimele zile

Vremea în weekend. Meteorologii anunță schimbări uriașe după ploile din ultimele zile Meteorologii au emis prognoza pentru weekend. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vremea din ultimele zile a fost destul de rece pentru această perioadă. Acum, meteorologii anunță că temperaturile încep să mai crească în weekend, iar aria precipitațiilor se va restrânge.

Vremea se încălzește în weekend

Temperaturile încep să crească în toată țara, dar sunt așteptate și precipitații pe arii restrânse.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a explicat cum va fi vremea în weekend:

„Este posibil să avem probabilitate destul de ridicată ca weekend-ul să fie caracterizat de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 20 până la 29 grade Celsius, cu 27-28 de grade, inclusiv în Capitală. O vreme în general frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, însă doar izolat, în partea de vest și la munte posibile averse de scurtă durată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până atunci însă, după cum știm astăzi, până în această seară, la ora 23:00 rămâne în vigoare, pentru zone din partea de vest a țării, o atenționare meteorologică de cod galben, pentru că fenomenele de instabilitate vor mai fi prezente și vorbim de averse cu caracter torențial și cantități de apă care pot depăși 15-25L/m², izolat 30-40L/m².

Prognoza meteo

În Capitală, temperaturile vor fi cuprinse între  27-28 de grade Celsius

Vremea se încălzește treptat în weekend, mai ales în vestul țării:

„Mâine, temperaturi în creștere 22-30 de grade, de altfel, și astăzi vorbim, mai ales în partea de est a țării, de valori de 28 de grade în zona Moldovei, de pildă, la foarte multe stații meteorologice consemnăm 27-28 de grade.

În Capitală, doar 21 de grade și mâine, tot în partea de sud-est și est a țării, este posibil să consemnăm 30 de grade în timp ce în Banat, în Crișana, vestul Olteniei și zona Carpaților Occidentali temperaturi de până la 24 de grade pentru că și mâine este posibil să mai consemnăm intervale în care aversele să fie prezente”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

prognoza meteo

Vremea se încălzește, dar un val de ploi va cuprinde aproape toată țara

Vremea se va încălzi şi va deveni caldă în majoritatea zonelor. Excepţie vor face Banatul, Crişana, vestul Olteniei şi zona Carpaţilor Occidentali. Acolo, valorile termice diurne vor fi apropiate sau uşor sub mediile climatologice ale perioadei şi îndeosebi în a doua parte a zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice.

Pe alocuri, vor fi cantităţi de apă însemnate şi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtã durată, se pot semnala doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 22 şi 30 de grade.