Alertă meteo pentru Capitală. Vremea se va răci considerabil în următoarea perioadă

Alertă meteo pentru Capitală. Vremea se va răci considerabil în următoarea perioadă Ploaie. Sursa foto: dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București, anunțând că se așteaptă o scădere bruscă a temperaturilor.

Prognoza meteo București. Astfel, începând de miercuri la ora 15.00 și până joi seară, se prognozează înnorări în mare parte din interval și posibile perioade de burniță sau ploaie slabă.

Prognoza meteo București. Primăvară cu temperaturi de toamnă

Vântul va prezenta o intensitate slabă și moderată, cu ușoare intensificări în timpul nopții (cu viteze între 30 și 40 km/h).

Temperatura maximă va fi mai ridicată decât media obișnuită pentru această perioadă, estimată în jurul valorii de 10 grade Celsius, în timp ce cea minimă se va situa între 3 și 4 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi, între orele 08.00 și 20.00, vremea va deveni mai rece și predominant noroasă. Vor fi episoade de ploaie ușoară, iar vântul va prezenta intensificări moderate (cu rafale de 40-45 km/h).

Temperatura maximă estimată va fi cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius.

Prognoza meteo

Vânt și frig. Sursa foto: arhiva EVZ

Ploi în mai multe zone ale țării

Conform ANM, până în seara zilei de mâine, sunt prognozate precipitații temporare, local moderate cantitativ, în regiunile Banatului, Crișanei, Transilvaniei, Olteniei și vestului Moldovei.

În special în zonele deluroase și montane se vor înregistra acumulări de apă între 10 și 15 litri/mp, iar izolat cantități de peste 20 litri/mp.

Vor fi predominante ploile, iar în cursul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei se vor înregistra precipitații mixte.

La nivelul zonelor montane, precipitațiile vor deveni treptat ninsori, iar stratul de zăpadă se va acumula.

Prognoza meteo până în luna aprilie

Săptămâna 4 – 11 martie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nord vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

Săptămâna 11 – 18 martie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo

Sursa foto: Arhiva EVZ

Săptămâna 18 – 25 martie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie  – 1 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.