Transilvania, în topul celor mai frumoase locuri din lume în 2024

Transilvania, în topul celor mai frumoase locuri din lume în 2024 Castelul Bran, casa lui Dracula. Sursa foto: Mihail Ivanov | Dreamstime.com

După trei ani de restricții pandemice, îngrijorări economice și conflicte geopolitice, se prevede că anul 2024 va stabili un nou record în ceea ce privește turismul. Celebra agenție de presă Bloomberg a publicat de curând Topul celor mai frumoase locuri în care să călătorești în 2024, unde a inclus și zona Transilvaniei.

Transilvania a fost inclusă într-un top al destinațiilor de vacanță realizat de publicația Bloomberg.

Transilvania, recomandată de Bloomberg

Publicaţia recomandă vizitarea Transilvaniei și respinge asocierea directă cu Dracula: „Scoateți-l pe Dracula din ecuație. Această regiune din centrul României – care, recunoaștem, a fost scena romanului lui Bram Stoker – are meritul să fie explorată din multe alte motive.”

Bloomberg încurajează turiștii să facă drumeții în munți și să exploreze regiunea viticolă în dezvoltare a Transilvaniei. Cunoscută pentru vinul Fetească Regală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Castelul Bran, casa legendară a lui Dracula, este o destinație obligatorie, la fel ca și numeroasele biserici medievale. Alte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, cum ar fi complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roșia Montană, sunt, de asemenea, în proximitatea suficientă pentru excursii de o zi, captivante și informative.

Transilvania

Transilvania. Sursa foto: dreamstime.com

Lunile recomandate pentru vizitare sunt septembrie și octombrie pentru vremea blândă și peisajele pline de culori vii ale toamnei în Munții Carpați. De asemenea, luna iunie poate fi o opțiune bună. A având temperaturi mai ridicate, dar nu foarte mulți turiști.

Pe de altă parte, Bloomberg nu recomandă lunile de iarnă din cauza întunericului și frigului și nici lunile iulie și august din cauza temperaturilor extrem de ridicate și aglomerației.

Topul celor mai frumoase locuri în care să călătorești în 2024

Proiecțiile Asociației Internaționale a Transportului Aerian indică faptul că în 2024 aproximativ 4,7 miliarde de persoane vor călători cu avionul. Generând venituri de aproximativ 964 de miliarde de dolari doar din vânzarea de bilete de avion.

Pleacă de la această premisă, Bloomberg a selectat 24 de destinații turistice pentru anul 2024. Acestea includ insule luxuriante, regiuni încărcate de castele și orașe medievale fermecătoare cu muzee spectaculoase.

Publicația recomandă să vizităm

Quito, Ecuador; Boston, Statele Unite; Republica Dominicană; Aspen, Statele Unite; Busan, Coreea de Sud; Argentina; Transilvania, România; Parcul Național Amboseli, Kenya; Belfast, Irlanda de Nord; Lima, Peru; Insula Cangurului, Australia; Bergen, Norvegia; Las Vegas, Statele Unite; Halifax, Canada; Maroc; Hong Kong, China; Montecito, Statele Unite; Palau; Malta; Toscana, Italia; Insulele Cayman; Ucluelet, Canada; Willamette Valley, Statele Unite; San Sebastian, Spania.

Cele mai apreciate destinaţii din Transilvania

În lista destinațiilor deosebite din Transilvania, sunt incluse Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Castelul Bran, Sinaia, Castelul Peleș, Sighișoara și Cluj-Napoca.

Gabby Boucher, o blogheriţă din SUA, a asociat Transilvania cu Madagascar și Tasmania, exprimând că este o locație perfectă pentru relaxare. Este timpul pentru cea mai bună parte a acestui ghid de călătorie prin Transilvania. Această regiune din centrul României este plină de sate istorice și castele maiestuoase.

Lăcaş monahal Transilvania

Sursa foto: Arhiva EvZ

Iată cele mai bune locuri de vizitat în Transilvania, precum și cele mai bune lucruri de făcut în fiecare loc. Găsiți mai multe destinații în apropiere cu cele mai bune locuri de văzut în România!”, a mai scris americanca pe blogul ei de călătorii „Budget Travel With Gabby”.

Despre Alba Iulia, pe care nu l-a perceput ca un oraș prea frecventat, dat fiind numărul redus de turiști, a sugerat alocarea unei zile pentru a descoperi orașul vechi, Cetatea Alba Carolina și impresionanta Catedrală Ortodoxă.

În schimb, spune că s-a îndrăgostit iremediabil de Sibiu, căruia a decis să-i acorde un întreg articol pe blogul ei.