Vremea în Banat

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7…8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârșitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, iar media lor va fi de 8…9 grade la începutul intervalului de prognoză și 1 grad la finalul acestuia. Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Prognoza meteo. Vremea în Crişana

În intervalul 15…16 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor diurne de 2…3 grade. În zilele următoare temperaturile maxime vor creşte semnificativ. La sfârşitul primei săptămâni de prognoză vremea va deveni mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. Maximele termice, în medie, pe întreaga regiune, vor fi de 14 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile vor începe să scadă uşor şi treptat. Astfel, de la valori medii maxime de 13…14 grade în primele zile, până la 10…11 grade la finalul intervalului.

Prognoza meteo. Vremea în Transilvania

În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit, media temperaturii maxime situându-se în jurul a 22 de grade. În perioada 21 – 24 octombrie, temperaturile maxime diurne vor scădea treptat până spre o medie în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25 – 28 octombrie, scrie Antena3.

Minimele vor creşte de la aproximativ două grade în medie, în prima zi a intervalului, spre medii de 6 – 7 grade, în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 3 – 4 grade în medie, în 23 octombrie. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra în medie valori în jurul a două grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 – 28 octombrie.

Te-ar putea interesa și: