UPDATE, ora 18.20. Acoperișul unui magazin Profi din Sânnicolau Mare s-a desprins și a fost luat pe sus de vânt. Și zidul podului unei școli din localitate a căzut, la fel și zidul unei case. O persoană a fost rănită ușor. Pompierii de la ISU Timiș au fost chemați să curețe și calea ferată de la Giarmata Vii, unde un copac s-a prăbușit.

În Timișoara, cinci copaci au căzut peste mașini, unii fiind de-a dreptul smulși din rădăcini de vântul puternic. Și în Arad,  pompierii au fost solicitați să intervină la secția ORL a spitalului, unde o tablă s-a desprins și a căzut.

Știrea inițială

”În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, cantităţile de apă cumulate au depăşit 20-25 l/mp. Cantităţi mai însemnate  s-au înregistrat la următoarele staţii hidrometrice: Luncani (Timiș) 33,8 l/mp, Poiana Mărului (Caraş-Severin) 33,4 l/mp, Moniom (Caraş-Severin) 31,9 l/mp. Este actuală o avertizare hidrologică.

Pentru spaţiul hidrografic Banat, s-a instituit o avertizare Cod galben, care vizează râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte stația hidrometrică Balinț,  Bega Veche-bazin superior, Timiş – bazin superior amonte staţia hidrometrică Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava-bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţele Timiş şi Caraş-Severin)”, transmite Sorina Negrea de la Administrația Bazinală de Apă Banat.

Vântul puternic care bate în județele din vestul țării a luat amploare miercuri dimineața. Un brad imens a fost doborât de vânt la Arad. Acesta a căzut peste o mașină, însă, din fericire, nici pe lângă cea, și nici în ea nu se aflau oameni, astfel că nu s-au înregistrat victime, anunță ISU Arad.

Te-ar putea interesa și: