Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Vreme rea în Banat: copaci prăbușiți, pericol de inundații
UPDATE. Vreme rea în Banat: copaci prăbușiți, pericol de inundații

UPDATE. Vreme rea în Banat: copaci prăbușiți, pericol de inundații

Iarna aceasta nu a adus zăpadă în vestul țării, însă a crescut nivelul apelor în ultimele zile, din cauza ploilor abundente. Administratorii apelor din Banat au anunțat că debitele râurilor au crescut foarte mult săptămâna aceasta, astfel că toate cursurile de apă sunt monitorizate.

UPDATE, ora 18.20. Acoperișul unui magazin Profi din Sânnicolau Mare s-a desprins și a fost luat pe sus de vânt. Și zidul podului unei școli din localitate a căzut, la fel și zidul unei case. O persoană a fost rănită ușor. Pompierii de la ISU Timiș au fost chemați să curețe și calea ferată de la Giarmata Vii, unde un copac s-a prăbușit.

În Timișoara, cinci copaci au căzut peste mașini, unii fiind de-a dreptul smulși din rădăcini de vântul puternic. Și în Arad,  pompierii au fost solicitați să intervină la secția ORL a spitalului, unde o tablă s-a desprins și a căzut.

Știrea inițială

”În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, cantităţile de apă cumulate au depăşit 20-25 l/mp. Cantităţi mai însemnate  s-au înregistrat la următoarele staţii hidrometrice: Luncani (Timiș) 33,8 l/mp, Poiana Mărului (Caraş-Severin) 33,4 l/mp, Moniom (Caraş-Severin) 31,9 l/mp. Este actuală o avertizare hidrologică.

Pentru spaţiul hidrografic Banat, s-a instituit o avertizare Cod galben, care vizează râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte stația hidrometrică Balinț,  Bega Veche-bazin superior, Timiş – bazin superior amonte staţia hidrometrică Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava-bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţele Timiş şi Caraş-Severin)”, transmite Sorina Negrea de la Administrația Bazinală de Apă Banat.

Vântul puternic care bate în județele din vestul țării a luat amploare miercuri dimineața. Un brad imens a fost doborât de vânt la Arad. Acesta a căzut peste o mașină, însă, din fericire, nici pe lângă cea, și nici în ea nu se aflau oameni, astfel că nu s-au înregistrat victime, anunță ISU Arad.