Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme mohorâtă în toată țara. Meteorologii anunță că nu scăpăm de ploi nici săptămâna viitoare
Vreme mohorâtă în toată țara. Meteorologii anunță că nu scăpăm de ploi nici săptămâna viitoare

Vreme mohorâtă în toată țara. Meteorologii anunță că nu scăpăm de ploi nici săptămâna viitoare

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se va încălzi săptămâna viitoare, dar că nu vom scăpa de ploi. De asemenea, sunt șanse mici să avem zăpadă în perioada Crăciunului.

Vremea va fi mohorâtă astăzi în toată țara și va ploua în mai multe regiuni. „Vor fi precipitaţii local în sud-sud-vest, cu o probabilitate mai mare seara şi noaptea, precum şi în zona subcarpatică şi pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale în general de 55-65 km/h, dar pe alocuri şi la cote mai reduse în nordul Moldovei, Dobrogea, Transilvania şi în Carpaţii de Curbură”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 7 grade Celsius. Local, în interiorul arcului carpatic şi pe suprafeţe mai mici în restul ţării se va semnala ceaţă, iar cu totul izolat vor fi condiţii de polei.

Vremea în București

Și în Capitală vremea va fi mohorâtă astăzi. Vor fi condiţii de burniţă pe parcursul zilei, iar la noapte sunt așteptate ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima zilei nu va depăși 5 grade, în timp ce minima va coborî până în jurul valorii de 3 grade, potrivit stiripesurse.ro.

Nu scăpăm de ploi

Meteorologii anunță că nici săptămâna viitoare nu scăpăm de ploi. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice şi centrale.

În săptămâna 12-19 decembrie , valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru luna decembrie, pe întreg teritoriul României. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile. Cu toate acestea, meteorlogii transmit că sunt șanse minime ca de Crăciun românii să se bucure de zăpadă, informează ANM.

Meteorologii estimează că în perioada 25-30 decembrie temperaturi maxime vor fi cuprinse patru și șase grade. În ceea ce privește minimele, mercurul din termometre se va situa între -3 şi 0 grade.