Au fost create în amintirea legendarului comandant revoluţionar “Che” Guevara şi, respectiv, a preşedintelui venezuelean Hugo Chavez, care a încetat din viaţă în 2013.

Îşi face un nume

Pornindu-se de la esenţe furnizate de firma franceză „Robertet”, parfumurile au fost realizate de cubanezi cu tehnologie cubaneză, după experienţe care au durat un an de zile, şi vor fi puse în vânzare anul viitor, potrivit BBC.
Decizia de a boteza parfumurile cu prenumele celor două personalităţi politice a fost luată pe baza opţiunilor exprimate în această vară de aproximativ 120 de participanţi la Târgul Labiofarm, compania producătoare a parfumurilor.
Cunoscuta pentru produsele sale de uz uman, veterinar şi fitosanitar elaborate cu substanţe naturale, firma Labiofarm începe în acest mod să îşi facă un nume şi în lumea cosmeticii.
Ca un fapt inedit, primul parfum creat în laboratoarele sale, în urmă cu doi ani,  se numeşte „Lina”, în onoarea Linei Ruz, mama fraţilor Fidel şi Raul Castro, conducătorii Cubei din ultimele decenii. Produsul este deja inregistrat şi se vinde începând din acest an.