Vrei mai mulți bani? Iată secretul pe care orice persoană ar trebui să îl știe. Așa îți poți schimba viața

Vrei mai mulți bani? Iată secretul pe care orice persoană ar trebui să îl știe. Așa îți poți schimba viața sursă: arhivă

Fie că este vorba de a investi, de a economisi sau de a scăpa de datorii, majoritatea oamenilor își doresc ca anul 2022 să fie fructuos din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, pe măsură ce lumea intră în cel de-al treilea an al pandemiei globale, finanțele nu au mai fost într-un punct atât de vulnerabil decât rareori.

Majoritatea românilor își fac planuri și promisiuni de Anul Nou, multe dintre acestea implicând finanțele. Iată, însă, de ce eșuează oamenii în a le respecta și cum se poate evita căderea din acest punct de vedere.

COVID-19 ne-a amintit importanța responsabilității financiare

Trebuie precizat, în primul rând, că mulți oameni au devenit mult mai sârguincioși atunci când vine vorba de respectarea obiectivelor lor financiare.

„Pandemia a contribuit la a ne demonstra cât de crucial este să ne asumăm responsabilitatea finanțelor noastre. Existența unui plan financiar în perioadele de incertitudine și, în special, în ceea ce privește anul care urmează, vă poate ajuta să vă oferiți o oarecare liniște sufletească”, a spus expertul în investiții Catriona McInally.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, mulți specialiști din diverse domenii sunt de acord că cel mai mare defect al rezoluțiilor de Anul Nou este, în general, lipsa de planificare. Mulți ajung să trăiască ziua de 1 ianuarie cu speranța că aceasta va ajuta în mod magic ca totul să se așeze la locul lui.

Sfaturi pentru un an financiar de succes

În schimb, este adevărat contrariul, iar efortul pentru a crea un plan financiar poate fi cheia pentru a vă păstra promisiunile în acest an. „Privind în urmă și analizând anul trecut ne ajutăm, de asemenea, la identificarea oricăror cheltuieli inutile și poate fi benefic pentru a schimba obiceiuri care pot face o mare diferență”, a mai spus Catriona McInally.

Ea a împărtășit șase sfaturi pentru a-i ajuta pe consumatorii pricepuți la bani să își înfrunte finanțele și să câștige mai multe venituri în anul 2022.

Monitorizați investițiile proprii

Adesea, investitorii noi sau pasivi pur și simplu își vor cheltui banii și își vor continua viața de zi cu zi, uitând sau alegând să nu-și verifice investițiile. Potrivit unui sondaj realizat de Pru UK, 70% dintre investitori nu știu dacă banii lor sunt investiți în mod sustenabil.

McInally a sugerat că o mai bună cunoaștere a companiilor în care s-a investit îi va ajuta pe investitori să înțeleagă dacă își pun banii la locul lor prin alinierea investițiilor la valorile lor.

Cunoașteți întotdeauna traseul banilor

Noul an oferă șansa de a revizui finanțele anuale, dar mai ales de a vedea ce cheltuieli pur și simplu nu au meritat greutatea lor în bani câștigați cu greu în ultimele 12 luni.

McInally a sugerat să se înceapă cu abonamentele: „Există posibilitatea să plătiți pentru mai multe abonamente pe care nu le utilizați în mod regulat, fie că este vorba de platforme de streaming online, de abonamente la sală sau de cursuri de fitness. Aceste costuri lunare se pot aduna, așa că, în cazul în care nu le mai folosiți, luați în considerare posibilitatea de a le anula și de a economisi banii în schimb”.

Obiceiurile de economisire

Pentru mulți, economisirea lunară înseamnă, în esență, să pună deoparte tot ceea ce rămâne după plata facturilor și a cheltuielilor, însă McInally a recomandat o abordare diferită. Ea a menționat că crearea unui debit direct pentru a muta banii în contul de economii al cuiva imediat ce intră salariul îi va ajuta să se țină de bugete și să creeze bune obiceiuri de economisire.

„Dacă aveți un venit suplimentar sau neașteptat, cum ar fi un bonus sau o rambursare de impozite, puneți-l direct în contul de economii, deoarece acest lucru poate contribui în mare măsură la un fond pentru zile negre, dacă aveți nevoie de el."

Gândiți-vă pe termen lung

Niciodată nu ești prea tânăr pentru a te gândi la pensia ta, iar economisirea cât mai devreme posibil va contribui la ușurarea poverii, oferind în același timp economiștilor pensia la care visează.

Cel mai puternic instrument de creștere a pensiei este, în general, dobânda compusă, care adaugă mai multă valoare la economiile proprii în timp.

În esență, acest lucru înseamnă că, dacă economisesc 100 de lire sterline în ianuarie, economiștii vor avea o situație mult mai bună decât dacă economisesc aceleași 100 de lire sterline în august. Înmulțind acest efect cu anii, cei care economisesc devreme pot fi cu ani lumină înaintea celorlalți. Lucrurile mărunte contează.

Încă o dată, o retrospectivă a cheltuielilor anuale poate ajuta la descoperirea unor cheltuieli minore recurente care se adaugă la pierderi mari de economii.

Lucrurile mărunte care reprezintă adesea o diferență de câteva lire sterline pe moment, cum ar fi cumpărarea prânzului de la serviciu în loc să fie împachetat de acasă, pot deveni rapid o spirală de sute de euro cheltuiți pe an pe achiziții inutile și risipitoare.

Cu perspectiva unui nou an în față, economiștii pot estima mai bine un plan realist de achitare a datoriilor în următoarele 12 luni.

Luând în considerare venitul fiecăruia, cheltuielile necesare, cum ar fi chiria și mâncarea, precum și valoarea datoriilor pe care le are, îi poate ajuta să estimeze o idee realistă a sumei pe care o pot achita în fiecare lună.

În plus, la fel ca în cazul economiilor prin debit direct, McInally a recomandat ca, prin plata acestei sume de fiecare dată când își primește venitul, să evite tentația de a o cheltui pe alte lucruri.