Tibor Selymes, antrenorul Sportul Studenţesc: „Vreau să redevenim «Gaşca nebună»”

Tibor Selymes, antrenorul Sportul Studenţesc: „Vreau să redevenim «Gaşca nebună»”

Echipa din Regie a promovat ieri, după o pauză de patru ani, în Liga I la fotbal. „Alb-negrii” au atins succesul cu Tibor Selymes pe bancă.

Sportul Studenţesc şi-a asigurat ieri, matematic, revenirea în Liga I la fotbal, după ce a învins-o pe Gloria Buzău, scor 2-1, şi, cu o etapă înainte de încheierea sezonului în a doua divizie, deţine un avans de patru puncte faţă de Petrolul Ploieşti, gruparea de pe treapta a treia a podiumului.

„Alb-negrii” s-au întors în elita fotbalului intern după patru ani de surghiun în Liga a II-a, unde au fost trimişi fiindcă n-au obţinut licenţa. În sezonul 2005- 2006, „studenţii” au fost revelaţia campionatului, luptându-se cu şanse reale la titlu până în ultimele etape. Atunci, formaţia din Regie a fost retrogradată din cauza unor datorii neachitate de către patronul Vasile Şiman.

„Studenţii” au sărbătorit performanţa pe teren, iar fanii lor, din prea mult elan, au căzut cu tot cu gardul care desparte tribunele de terenul de joc. A fost un moment oarecum asemănător cu acela provocat de Claudiu Răducanu suporterilor formaţiei Espanyol Barcelona, cu câţiva ani în urmă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Să vedem cu ce vine Vasile”

Antrenorul Tibor Selymes este unul dintre puţinii componenţi ai Generaţiei de Aur care au luat în serios munca de antrenor.

„Echipa asta se bătea în urmă cu doi-trei ani pentru evitarea retrogradării în «C». Promovarea e un lucru extraordinar. Sper ca echipa să redevină «Gaşca nebună», dar să nu se mai repete episodul retrogradării la «masa verde». Eu încă n-am licenţa PRO de antrenor, dar sper s-o iau vara asta, ca să fiu antrenor cu acte în regulă şi în Liga I. N-am niciun model de antrenor, vreau doar să fac carieră în această meserie”, ne-a declarat ieri Tibor Selymes.

Pe vremuri, performanţele „studenţilor” erau premiate cu paltoane şi parfumuri. Acum, banii sunt la putere. „Avem o primă de promovare, dar să vedem cu ce mai vine Vasile (n.r. - Şiman, patronul clubului). Orice e în plus e bine-venit”, a adăugat Selymes.

Dacian Varga şi Tiberiu Bălan rămân două nume predestinate pentru „telenovele” estivale. Chiar dacă Sportul a promovat, Selymes nu ştie dacă va putea să-i folosească în Liga I: „I-aş vrea. Ne trebuie ceva întăriri”.

VOR SĂ REÎNVIE SIMBOLUL ASA

Târgu-Mureş are echipă în „A” după 18 ani

FCM Târgu-Mureş a reuşit promovarea în prima ligă, sâmbătă, după ce a învins-o în deplasare pe Mureşul Deva, scor 2-1. Oraşul Târgu-Mureş n-a mai avut o echipă pe prima scenă fotbalistică a ţării de 18 ani, când ASA, formaţie care l-a dat pe Loţi Bölöni, a retrogradat ultima oară.

FCM Târgu-Mureş este o echipă nouă, înfiinţată acum doi ani. Pentru a putea căpăta greutate, FCM ar putea purta, de la anul, numele ASA, deoarece vechea formaţie de tradiţie a oraşului a dispărut de la nivelul seniorilor, nu însă şi de la juniori.

Stadionul „Laszlo Bölöni”, unde s-au scris cele mai frumoase pagini din istoria fotbalului târgumureşean, ar putea fi dărâmat, pentru a fi reconstruit. Noua echipă a oraşului şi-a luat licenţa şi poate evolua pe arena „Trans-Sil”, care are o capacitate de 8.000 de locuri, unde a jucat şi meciurile din liga secundă.

Antrenorul Adrian Falub a devenit un maestru al promovărilor. El a propulsat în prima divizie, în anii trecuţi, formaţiile „U” Cluj şi Unirea Alba-Iulia.