Vrea să moară "cu demnitate"! O poveste sfâșietoare despre dreptul de a scăpa de chin!

Vrea să moară "cu demnitate"! O poveste sfâșietoare despre dreptul de a scăpa de chin!

Este sau nu acceptabilă moral și legal o lege care să permită eutanasierea celor a cărot viață a devenit un chin? Cazul Alain Cocq a declanșat o amplă polemică în Franța.

Francezul Alain Cocq, care suferă de o boală incurabilă şi a cerut să fie lăsat să moară şi să îşi transmită sfârşitul vieţii pe Facebook, înainte de a fi internat luni seara, a anunţat miercuri că a acceptat să se rehidrateze şi să se realimenteze, adăugând că s-ar putea întoarce acasă "în şapte până la zece zile", relatează AFP.

"Nu am mai putut duce această luptă", a declarat pentru AFP bărbatul 57 de ani, internat la un spital din Dijon (centru) pentru îngrijiri paliative.

Cocq a confirmat că intenţionează "să se întoarcă acasă în 7 până la 10 zile", aşa cum a anunţat anterior pe contul său de Facebook. "Este timpul să mă recuperez puţin şi să fie înfiinţată o echipă de spitalizare la domiciliu", a mai spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Tele-Moartea: Ultimul răcnet în materie de Progresism și Eutanasie

 

Europa se cutremură! Eutanasia persoanelor cu demență, aprobată!

Afectat de o boală extrem de rară în care pereţii arterelor se lipesc provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ), acest militant pentru dreptul de a muri cu demnitate a întrerupt vineri seara orice tratament şi alimentare după ce i s-a refuzat sedarea profundă. Conform legislaţiei franceze, aceasta din urmă nu este permisă decât cu câteva ore înainte de decesul sigur al pacientului (legea Leonetti).

Luni seara, Alain Cocq "suferea prea mult" şi a fost internat "după o intervenţie a SAMU", serviciul medical de urgenţă, a declarat Sophie Medjeberg, avocat şi vicepreşedinte al Asociaţiei Handi Mais Pas Que, desemnată de pacient pentru a-l asista la sfârşitul vieţii.

Alain "îşi revine; lupta continuă, dar într-un alt mod", a declarat ea miercuri pentru AFP, exprimându-şi îngrijorarea că "drepturile sale fundamentale nu au fost respectate".

Cazul este, fără îmdoială, sfășietor, iar suferinșa lui Alain a stârnit nenumărate discuții în Franța cu privire la necesitatea de a schimba legea sedării profunde.