Un bărbat de 25 de ani a mers să voteze. Până aici nimic surprinzător. Când a ieşit din sediu, însă, şi-a dat seama că a ştampilat pentru partidul greşit. În acel moment, cuprins de furie, a decis să se autopedepsească. Şi şi-a tăiat o bucată de deget. Acelaşi cu care votase şi care fusese marcat cu cerneală care nu se şterge. O practică împotriva corupţiei electorale pentru a evita ca aceiaşi electori să voteze de mai multe ori. Ca fapt divers, India are 900 de milioane de alegători!

După cele ce se citeşte pe site-ul BBC, bărbatul a confundat simbolurile partidelor şi din greşeală ar fi votat pentru Bhaaratiya Janata Party, partidul naţionalist şi conservator al primului minstru Nerendra Modi. Bărbatul se numeşte Pawan Kumar şi e susţinător al partidului socialist, Bahjuan Samaj Party. Povestea a fost răspândită de însuşi Kumar printr-un video în care explică cum că în locul simbolului elefantului, a votat simbolul florii de lotus. O greşeală de neiertat, din punctul său de vedere. 

Totul s-a întâmplat în Uttar Pradesh, India, unde se află Taj Mahal ( Monument în oraşul Agra. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soţia sa, Mumataz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 şi 1653)

 

Te-ar putea interesa și: