Vor dispărea complet! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Intră în vigoare de luna asta

Vor dispărea complet! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Intră în vigoare de luna astaTichete de masă. Sursa: Arhiva EVZ

Începând cu 1 februarie, sumele care se regăseau pe tichetele de masă din hârtie, vor fi virate exclusiv pe carduri. Bugetarii vor beneficia și anul acesta de vouchere de vacanță, însă banii vor intra exclusiv pe card.

Bonurile de masă, cele cadou, dar și tichetele de vacanță de hârtie vor deveni istorie Schimbările au fost prevăzute într-o ordonanță a Guvernul de la finele anului trecut. De la 1 februarie,  contravaloarea lor va fi virată exclusiv pe carduri speciale.

Tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță, care pot fi acordate salariaților de către angajatori, se emit doar în format electronic, de la 1 februarie 2022. Astfel, tichetele nu mai pot fi emise în format tipărit, dar cele emise până la 31 ianuarie 2022 rămân valabile până la expirare, scrie avocatnet.ro.

Tichete de vacanță până în 2026

Bugetarii au primit o veste bună la finalul anului 2021. Guvernul a analizat ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în valoare de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Ministerul Turismului a propus reluarea acordării voucherelor de vacanţă, fiind un ajutor de nădejde pentru bugetari. Potrivit documentului, angajații vor avea parte de tichete de vacanță până în anul 2026. Această hotărâre a fost luată pentru a încuraja industria turismului, fiind la pământ din cauza pandemiei de COVID-19.

OUG a mai propus ca valabilitatea voucherelor emise în 2020 să fie prelungită până la finalul anului 2022. Din cauza măsurilor împotriva coronavirus, angajații nu au putut beneficia de vacanță, iar hotelierii au ajuns în pragul falimentului, potrivit realitatea.net

 Unde vor putea fi folosite voucherele de vacanţă

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a explicat unde pot fi folosite voicherele. Exisă propuneri ca ele să poate fi utilizate doar la staţiunile balneo şi la agroturism, acesta a răspuns.

„ Făcând analiza s-a constatat că anumite sectoare din domeniul turismului au rămas în urmă – staţiunile balneo şi turismul din mediul rural. Ţinta principală acolo este. Însă, în măsura în care există cerere, ele trebuie aplicate pentru toţi, pentru că după un an de activitate constaţi că la bugetul statului se întorc mult mai mulţi bani, pentru că ştim foarte bine că se pune în mişcare activitatea din domeniul turismului“, a explicat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News