Evenimentul Zilei > International > Vor degenera alegerile din SUA în violențe? Trump se pregătește să scoată în stradă „rezerviștii”
Vor degenera alegerile din SUA în violențe? Trump se pregătește să scoată în stradă „rezerviștii”

Vor degenera alegerile din SUA în violențe? Trump se pregătește să scoată în stradă „rezerviștii”

Rezerviștii din Garda Națională de la Washington vor fi „disponibili” în caz de tulburări după alegerile din 3 noiembrie.

Anunțul a fost făcut marți, 13 octombrie, de către secretarul armatei terestre americane, Ryan McCarthy.

„Nu există nici o solicitare de asistență din partea altor agenții guvernamentale în acest moment, însă noi suntem întotdeauna disponibili să aducem sprijinul nostru poliției din Districtul Columbia sau altor agenții guvernamentale”, a declarat McCarthy, care are în subordine Garda Națională din capitala federală americană.

Ryan McCarthy, care a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, a apărat recurgerea la rezerviști în caz de tulburări publice. A fost deschisă o anchetă privind activitățile Gărzii Naționale, care a avut un rol crucial pentru restabilirea ordinii în cadrul haosului creat de protestele Black Lives Matter și Antifa.

„Nu facem poliție pe străzile Americii. Aducem sprijinul nostru forțelor de ordine, fie la nivel federal, statal sau local. Dacă ni se cere, vom contribui cu sprijinul nostru la protejarea bunurilor federale și la ajutarea forțelor de ordine”, a spus McCarthy.

Președintele Donald Trump, care denunță cu regularitate riscurile unor fraude masive la vot, orchestrate de Democrați, a făcut apel la suporterii săi să meargă la birourile de vot pentru a „proteja” buletinele.

Pe de altă parte, mai multe organizații militante de stânga, inclusiv extreme și anarhiste, finanțate în marea lor majoritate de George Soros și cu ramificații pe întreg teritoriul Statelor Unite, au anunțat că nu vor accepta ca Donald Trump să-și proclame victoria în cazul unui rezultat strâns, și au anunțat mari proteste de stradă.

„Vor avea loc contestații, o mobilizare masivă, luări de poziție ale guvernatorilor, procurorilor generali și membrilor Congresului”, a avertizat Vanita Gupta, președinta Leadership Conference on Civil and Human Rights, unul dintre grupurile care beneficiază de finanțările lui Soros.

„Oamenii vor fi inspirați și motivați să-și apere țara”, a declarat și Rahna Epting, directoare executivă a MoveOn.org, de asemenea finanțată de Soros, pentru The Nation. „Vom reuși? Ne vom bate cu disperare să reușim.”