UPDATE. Procesul a fost amânat.
Completul de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție trebuie să stabilească cine sunt vinovați de faptul că 3,6 hectare de teren pe malul Lacului Băneasa și construcțiile de pe acestea au fost cumpărate de Dan Voiculescu la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real. În dosarul ICA au fost cercetate 27 de persoane, dintre care 13 au fost trimise în judecată.
Principalul vizat, Dan Voiculescu, trebuie să răspundă pentru acuzațiile de folosire, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, a influenței și autorității date de aceasta calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spălare de bani. Dan Voiculescu a afirmat, în permanență, că nu are nicio implicare în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare şi că nu şi-ar fi exercitat influenţa pe care o avea la acea perioadă, de preşedinte al Partidului Conservator – aflat la guvernare împreună cu Partidul Social Democrat, în acest sens.
Corneliu Popa, fostul președinte al Agenției Domeniilor Statului și Sandu Jean Cătălin, director juridic al ADS dar și administrator al S.C. Benefica S.A. Bucuresti (firmă din grupul GRIVCO) au fost trimiși în judecată pentru stabilirea, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor ICA. Gheorghe Mencinicopschi, director general și membru al AGA la I.C.A. S.A. București și Sorin Pantiș, director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti sunt acuzați de complicitate.