“Băsescu a reușit o performanță formidabilă și absolut incompatibilă cu presupusul rol de ‘agent rusesc’. A întârziat demararea construcției SouthStream și i-a ridicat costurile de construcție cu milioane de euro din cauza necesității de a ocoli România. Din perspectiva intereselor României a fost o mișcare absolut stupidă, dar trebuie recunoscut faptul că a creat un anumit disconfort pentru Gazprom care a fost nevoit să negocieze o reducere substanțială la preț pentru Bulgaria și Serbia pentru a demara rapid construcția pe o rută ocolitoare.
Ce caută baza de la Deveselu într-o țară condusă de ‘agentul Băsescu’? Din nou, nicio explicație rațională. Doar țipete disperate ‘Băsescu, KGB, rușii!’ care se aud din studiourile Antena 3.
Dacă Băsescu este într-adevăr ‘agent de influență’ al Rusiei, atunci concluzia care se impune este că CIA și NSA lucrează degeaba, nefiind capabili să-și dea seama de lucrurile care sunt ‘evidente’ pentru Mihai Gâdea. Trebuie demarată urgent o petiție on-line prin care să se ceară ultimativ ca Barack Obama să-l pună pe Dan Voiculescu șef la CIA, deoarece a reușit să deconspire un ‘agent rusesc’ pe care l-au susținut din răsputeri toate serviciile occidentale, în ciuda faptului că a fost demis prin vot popular”, scrie Vocea Rusiei.
Jurnaliştii portalului rusesc au observat şi alte atitudini ale postului Antena 3 pe aceastăp linie “rusofobă”, pe care o pun pe seama “disperării” lui Dan Voiculescu de a nu ajunge la închisoare.
"Se pare că febra rusofobiei se extinde. Răzvan Dumitrescu atrage atenția spectatorilor asupra unui ‘studiu american’ conform căruia Adrian Severin ar fi fost „targhetat” de serviciile ruse pentru a fi discreditat, acțiunea de discreditare fiind de fapt o ‘pedeapsă’ pentru ‘eforturile titanice’ întreprinse de eurodeputatul român pentru a apropia Ucraina de Uniunea Europeană. Este clar. De acum încolo toți deputații USL care vor fi prinși cu șpaga, la un bordel sau la un chef cu mafioți vor fi declarați ‘victime ale KGB’.
Este de înțeles că întregul spectacol este o încercare disperată a lui Dan Voiculescu de a nu ajunge la închisoare, însă o asemenea ‘strategie de apărare’ garantează că va ajunge după gratii.
Americanilor nu le pasă de instrumentele expirate, iar felul în care Dan Voiculescu se sacrifică pentru interesele lor este admirabil, deși stupid. Probabil, americanii vor avea grijă ca celula să-i fie la fel de confortabilă ca cea a lui Adrian Năstase", se încheie comentariul celor de la Vocea Rusiei.

Te-ar putea interesa și: