Evenimentul Zilei > International > Vladimir Soloviov, favoritul lui Putin, amenință omenirea cu un război nuclear. Reacția vine după restricțiile impuse Rusiei de țările balcanice
Vladimir Soloviov, favoritul lui Putin, amenință omenirea cu un război nuclear. Reacția vine după restricțiile impuse Rusiei de țările balcanice

Vladimir Soloviov, favoritul lui Putin, amenință omenirea cu un război nuclear. Reacția vine după restricțiile impuse Rusiei de țările balcanice

Vladimir Soloviov, considerat principala voce mediatică a Kremlinului și favoritul lui Putin, amenință din nou tările Uniunii Europene, dar și Statele Unite cu atacuri cu arme nucleare. Aflat în cadrul unui emisiuni, el a întrebat retoric dacă „sunt pregătite Berlinul, Parisul, Londra și Bruxelles-ul să piară în urma atacurilor rachetelor noastre?”.

Vladimir Soloviov a criticat țările baltice pentru restricțiile din ce în ce mai dure impuse Rusiei și a amenințat cu un posibil război nuclear.

El a precizat că țările baltice, precum Lituania, Letonia sau Estonia sunt încântate că impun sancțiuni dure Rusiei, amenințând că nu le vor mai acorda vize rușilor, le vor confisca proprietățile sau vor interzice limba rusă pe teritoriul lor.

În acest sens, Soloviov a menționat că aceste țări baltice naziste vorbesc despre interzicerea limbii ruse, chiar dacă 40% din populația Letoniei, spre exemplu, este vorbitoare a acestei limbi.

Sursa: Nordnews.md

Soloviov amenință omenirea cu armele nucleare

„În regulă, atunci ne vom trimite trupele să apărăm populația vorbitoare de limbă rusă, 40% din Letonia! Vor sări, oare, țările NATO în ajutor? Sunt pregătite Berlinul, Parisul, Londra și Bruxelles-ul să piară în urma atacurilor rachetelor noastre? Și, dacă e nevoie, în urma atacurilor cu arme nucleare? Va fi pregătită America să intre în luptă pentru statele baltice naziste, care încalcă drepturile vorbitorilor de limbă rusă?”, a adăugat fovoritul lui Putin.

Vladimir Soloviov a fost decorat de Vladimir Putin cu o înaltă distincție de stat și este considerat principala voce mediatică a Kremlinului. El figurează, de altfel, pe lista persoanelor sancționate de comunitatea occidentală. Are activele înghețate și nu poate călători în UE.

De asemenea, de la invazia Rusiei în Ucraina, el a amenințat adesea cu un posibil război nuclear, potrivit digi24.

Soloviov încearcă să agite spiritele și în Republica Moldova

Joi, Vladimir Soloviov a anunțat că autorităţile din Republica Moldova au trimis o brigadă specială de poliție în regiunea rusofonă Găgăuzia „pentru a înăbuşi proteste antiguvernamentale”.

Soloviov a citat surse găgăuze care afirmau că autoritățile de la Chișinău au trimis în regiunea autonomă brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” pentru „înăbuşirea unor proteste antiguvernamentale care au loc în regiune de câteva săptămâni”, potrivit Deschide.md.