Incendiu în Londra. Zeci de trenuri și clădiri au fost evacuate de urgență

Incendiu în Londra. Zeci de trenuri și clădiri au fost evacuate de urgență Sursa foto. Caputra video

Brigada de pompieri din Londra, (LFB), a anunțat că aproximativ 70 de pompieri intervin la un incendiu izbucnit într-un pasaj de cale ferată din Southwark, în centrul Londrei.

Incendiul izbucnit în Londra a dus la oprirea trenurilor în zonă și la evacuarea mai multor clădiri. De asemenea, imaginile postate de pompieri pe Twitter arată coloane mari de fum care ies de sub pasajul de cale ferată. Atât stațiile Southwark, cât și London Bridge au fost închise."Incendiul se manifestă cu fum gros, iar cei care locuiesc sau lucrează în zonă sunt sfătuiți să își țină ferestrele și ușile închise", a declarat comandantul stației, Wayne Johnson. Trenurile de pe linia Jubilee Line a rețelei de metrou londoneze au fost, de asemenea, afectate. Brigada de Pompieri din Londra, LFB, a precizat că s-a confirmat că fumul care venea de pe o platformă de la stația de metrou London Bridge provine de la incendiul de la pasajul de cale ferată.

În plus, Network Rail Kent & Sussex a declarat pe Twitter că incendiul s-a extins la o parcare unde "câteva mașini electrice sunt în flăcări". LFB a precizat într-un comunicat de presă că de îndată ce zona va fi în siguranță pentru ca arcadele să fie inspectate, pompierii vor face acest lucru, transmite Reuters.

Incendiile cu care s-a confruntat Londra în această vară

În luna iulie, Brigada londoneză de pompieri spune că a intervenit doar într-o singură zi la 10 incendii în capitala Marii Britanii. Flăcările au izbucnit în contextul temperaturilor foarte ridicate înregistrate în Londra. La o deflagrație care a izbucnit într-o zonă cu vegetație dintr-o suburbie a zonei metropolitane, Wennington, 15 echipaje de pompieri au fost trimise, care includ 100 de oameni. Incendiul a pornit de la vegetație lângă o zonă rezidențială iar apoi s-a răspândit la anexe și case.

De asemenea, în aceeași lună, un incendiu de proporții a izbucnit în apropiere de aeroportul Heathrow din Londra. Fumul și flăcările au fost vizibile din avioanele care vin la aterizare. Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru a lupta cu flăcările violente. Pompierii spun că au luat foc vegetația, copacii și grădinile din spatele unor proprietăți din zona Feltham. Incendiul ar fi izbucnit într-un depozit feroviar aflat în apropierea unor case.

Ne puteți urmări și pe Google News