Vladimir Putin știe că a făcut o greșeală fatală. Fostul comandat al NATO: Nu va recunoaște niciodată acest lucru

Vladimir Putin știe că a făcut o greșeală fatală. Fostul comandat al NATO: Nu va recunoaște niciodată acest lucru Sursa foto: Kremlin

Fostul comandant al NATO, James Stavridis susține că liderul rus, Vladimir Putin știe că a făcut o greșeală când a invadat Ucraina și că este responsabil pentru sancțiunile impuse de Occident, dar și pentru pierderile suferite de armata rusă.

Fostul comandant al NATO susține că Vladimir Putin știe că a făcut o greșeală atunci când a lansat ofensiva în Ucraina. „Președintele rus, Vladimir Putin, regretă că a invadat Ucraina, dar nu va recunoaște niciodată acest lucru“, a spus fostul lider NATO, James Stavridis. Acesta a fost Comandantul Suprem al NATO în Europa, din anul 2009 și până în anul 2013, și a vorbit sâmbătă despre invazia Rusiei în Ucraina într-o emisiune radio.

Greșeala lui Putin

James Stavridis a fost invitat la emisiunea „The Cats Roundtable“ de la postul de radio WABC New York, găzduită de miliardarul John Catsimatidis, care deține și WABC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă Putin știe că invadarea Ucrainei a fost o greșeală, Stavridis a spus: „Cred că la ora două dimineața, când se trezește, își dă seama că a făcut o greșeală. Public, nu va face admite niciodată asta. Niciodată. Vladimir Putin va menține ficțiunea că neo-naziștii conduc Ucraina și că a fost forțat să intre în conflict cu ei de către NATO, în loc să aleagă să invadeze țara de bunăvoie“.

Rusia, într-o situație dificilă

Oficialul a mai spus și că Vladimir Putin știe că este responsabil pentru invazie, sancțiuni și eșecurile armatei ruse. „Cred că știe asta în inima lui, dar nu va recunoaște niciodată public. Aș spune că, peste șase luni, va fi într-o situație foarte dificilă”, a mai spus fostul lider al NATO, speculând că peste jumătate de an ar putea începe negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Potrivit Pentagonului, Rusia a înregistrat până acum aproximativ 80.000 de victime. În interviu, Stavridis a adus acest număr mai aproape de 70.000 de morți și răniți. Comentariile sale au venit în timp ce rapoartele au evidențiat tactici aparent disperate ale Rusiei de a-și reînnoi armata, inclusiv prin oferirea de grațiere deținuților care acceptă să se înroleze în armată, dar și de bonusuri financiare dacă rezistă șase luni în luptă, potrivit Business Insider.