Vladimir Putin, primele comentarii după interviul cu Tucker Carlson. L-ar prefera pe Joe Biden ca președinte al SUA

Vladimir Putin, primele comentarii după interviul cu Tucker Carlson. L-ar prefera pe Joe Biden ca președinte al SUA Sursa foto: arhiva EVZ

Vladimir Putin a comentat prestația lui Tucker Carlson în interviul pe care acesta i l-a luat la Moscova.

Vladimir Putin a dat un nou interviu. De această dată lui Pavel Zarubin. Acesta este un jurnalist cunoscut pentru sprijinul său față de Kremlin. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat punctul de vedere privind alegerile prezidențiale din SUA. Putin a sugerat că o președinție sub Joe Biden ar fi mai favorabilă pentru Rusia. Comparativ cu un mandat al lui Donald Trump. Comparația a vizat experiența vastă a lui Biden, predictibilitatea și background-ul său politic.

Putin a subliniat dorința Rusiei de a colabora cu oricare lider al SUA. Biden sau Trump, indiferent de rezultatul alegerilor. El a criticat politicile administrației americane actuale, în special în relație cu conflictul din Ucraina, etichetându-le ca fiind dăunătoare și greșite. „Rusia va lucra cu orice lider al SUA care câștigă încrederea poporului american.” Putin a mai spus că, pentru a judeca acțiunile administrației actuale, ar trebui să ne uităm la „poziția sa politică.” „Cred că poziția administrației americane actuale este extrem de dăunătoare și eronată,” a spus Putin referindu-se la războiul Rusiei în Ucraina.

S-a referit și la oportunitatea ratată de a încheia conflictul din Ucraina după o întâlnire la Istanbul în martie 2022. Putin și-a exprimat regretul pentru nerespectarea acordurilor stabilite la acel moment. El a spus că ar fi trebuit să înceapă  operațiunilor militare în Ucraina înainte de februarie 2022. Acuzând liderii occidentali de înșelăciune în legătură cu extinderea NATO spre estul Europei, spune CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Putin regretă că nu a început mai devreme invazia

Putin a exprimat îngrijorări privind posibila aderare a Ucrainei la NATO, văzând-o ca o amenințare la adresa securității Rusiei. De asemenea, el a susținut că acordurile de la Minsk, un protocol de încetare a focului semnat în 2015, au fost exploatate de Occident pentru a înarma Ucraina sub pretextul căutării păcii.

În plus, Putin și-a împărtășit impresiile despre un dialog recent cu Tucker Carlson, o figură proeminentă în media conservatoare. Așteptându-se la un schimb mai dur care ar fi permis un dialog alert, el și-a exprimat dezamăgirea față de lipsa întrebărilor provocatoare din interviu. Celebrul interviu a avut loc pe 8 februarie 2024, oferind o perspectivă nouă asupra interacțiunilor lui Putin cu figurile media și comunicările sale strategice referitoare la relațiile SUA-Rusia și conflictul din Ucraina.

„Sincer, credeam că va fi agresiv și va pune întrebări dificile. Nu eram doar pregătit pentru asta, îmi doream asta, pentru că mi-ar fi oferit oportunitatea să dau răspunsuri dure înapoi,” a spus Putin. „Ca să fiu sincer, nu m-am bucurat pe deplin de acel interviu,” a spus el.

Cum a comentat o declarație a lui Blinken

Vladimir Putin a răspuns declarațiilor făcute de Antony Blinken, Secretarul de Stat al Statelor Unite, referitoare la strămoșul său care a emigrat din Rusia în anul 1904.

„Analizând declarațiile recente ale Secretarului de Stat și trecând dincolo de retorica politică spre substanța reală a disputelor actuale, se pot desluși multe aspecte. Avem dovezi în arhivele noastre că stră-străbunicul domnului Blinken a părăsit cu adevărat teritoriul Imperiului Rus, originar, după cum cred, din provincia Poltava, și ulterior a emigrat din Kiev. Acest lucru ridică o întrebare: Consideră oare domnul Blinken că aceste zone, incluzând Kievul și împrejurimile, fac parte din teritoriul ancestral rus?”, a afirmat Putin.

„Dacă argumentează că strămoșul său a fugit din cauza pogromurilor împotriva evreilor, atunci implicit sugerează că în 1904 nu exista Ucraina... De fapt, plecarea stră-străbunicului de la Kiev spre Statele Unite indică faptul că, în viziunea sa, Ucraina nu exista, deoarece menționează că a fugit din Rusia. Se pare că domnul Blinken are legături mai profunde cu noi decât s-ar putea crede. Nu este productiv să facem astfel de afirmații public. Acestea pot avea consecințe nedorite”, a completat el.