Vladimir Putin, lovit crunt! Vestea care îl pune la pământ pe liderul de la Kremlin. Anunţul de la vârful UE

Sursa: Facebook

Uniunea Europeană intenționează să sancționeze cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, în următorul pachet de sancțiuni. Continuăm să luăm în considerare sectorul bancar, în special Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar al Rusiei, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru Bild.

Uniunea Europeană intenționează să sancționeze cel mai mare creditor rus Sberbank și alte firme financiare rusești în al șaselea pachet de sancțiuni şi restricții. De data aceasta UE urmărește sectorul bancar și energetic.

Președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat pentru ziarul Bild am Sonntag că Uniunea Europeană ia în considerare măsuri împotriva sectorului bancar, în special, Sberbank, precum și restricții în sectorul energetic în discutarea unor sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei asupra Ucrainei.

Continuăm să luăm în considerare sectorul bancar, în special Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar al Rusiei. Și, bineînțeles, se discută despre sectorul energetic, a declarat duminică șeful Comisiei Europene, în comentarii cu privire la punctele cheie ale celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Uniunea Europeană dezvoltă în prezent mecanisme inteligente care vor permite ca petrolul să fie inclus în următorul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a subliniat ea.

Ursula von der Leyen a respins criticile la adresa guvernului german, unde o acuză că a pus „stăpânire” pe sancțiunile anti-ruse şi spune că Germania a susținut de mulți ani Ucraina și a aprobat toate cele cinci pachete de sancțiuni în termen de 48 de ore, a subliniat ea.

UE a scutit până acum cea mai mare bancă a Rusiei

Până acum banca Sberbank a fost scutită de sancțiuni deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrolul şi gazul din Rusia, pe care ţările din UE continuă să le cumpere în pofida conflictului din Ucraina.

Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca Putin să obţină preţuri chiar mai mari pe alte pieţe pentru aprovizionarea care altfel ar merge către UE. Principala prioritate este reducerea veniturilor lui Putin, a spus ea.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială ca răspuns la cererea de ajutor a șefilor republicilor Donbass. El a subliniat atunci că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, ci urmărește demilitarizarea și denazificarea țării.

În urma acestui pas, Occidentul a impus sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei. Pe 3 martie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că acești pași occidentali sunt „un fel de taxă asupra independenței”. El a spus că este sigur că „aceasta isterie se va domoli în curând” și se va găsi o soluție la situația din jurul Ucrainei.