Vladimir Putin iese la atac. Rusia poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar

Vladimir Putin iese la atac. Rusia poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar

Kremlinul amenință. În caz că este nevoie, marina rusă poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, a transmis președintele Vladimir Putin. Poziția oficialului rus vine în contextul incidentului de luna trecută, din Marea Neagră, când autoritățile ruse au tras mai multe focuri pentru a alunga o navă britanică din apele Crimeei.

Președintele Rusiei iese la atac. În cazul în care este nevoie, marina rusă poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, a transmis liderul de stat, în cadrul unei parade de Ziua Marinei, organizată la Sankt Petersburg.

Vladimir Putin: "Suntem capabili să detectăm orice"

Vladimir Putin a subliniat că Rusia prezintă toate resursele necesare pentru a identifica orice inamic, indiferent de zona în care se află. "Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer şi, în caz de nevoie, să lansăm o lovitură imprevizibilă împotriva acestuia", a declarat Vladimir Putin, duminică.

Poziția liderului rus vine în contextul în care, luna trecută, autoritățile ruse au lansat mai multe focuri de avertizare în apele Crimeei, pentru a alunga o navă de război britanică. Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în anul 2014, însă Occidentul și Ucraina nu au recunoscut acest demers, deci nu apreciază apele teritoriale din zona peninsulei Crimeea ca aparținând Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care sunt cele mai mari amenințări ale lui Putin. Ce se știe despre flota Rusiei din Marea Neagră

Un nou studiu publicat de National Interest dezvăluie punctele tari și slăbiciunile Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Pe 25 noiembrie, forțele navale și de pază de coastă ruse s-au confruntat cu două mici nave dotate artilerie ucrainene Gyurza-M și un remorcher care încercau să treacă sub un nou pod care leagă continentul rus de Peninsula Crimeea. Navele și avioanele rusești au deschis focul, apoi Rusia a confiscat bărcile ucrainene și a arestat echipajele. Incidentul a stârnit temeri cu privire la blocada rusă pe termen lung a Mării Azov și la o escaladare a confruntării navale în Marea Neagră.

Rusia are o Flotă a Mării Negre (BSF) într-o formă sau alta încă din anul 1783, susținând inițial campaniile Moscovei împotriva Imperiului Otoman. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, flota s-a luptat cu forțele Axei care asediau Odessa și Sevastopol prin aprovizionarea forțelor terestre, debarcând soldați sovietici în spatele liniilor germane și evacuând personalul cheie atunci când acele orașe au căzut în cele din urmă.