Evenimentul Zilei > Actualitate > Vladimir Putin, despre acțiunile ucrainenilor pe front: „Aceștia sunt așa-zișii naziști. Oamenii normali nu fac asta”
Vladimir Putin, despre acțiunile ucrainenilor pe front: „Aceștia sunt așa-zișii naziști. Oamenii normali nu fac asta”

Vladimir Putin, despre acțiunile ucrainenilor pe front: „Aceștia sunt așa-zișii naziști. Oamenii normali nu fac asta”

Vladimir Putin a făcut o vizită în regiunea Mariupol ocupată de ruși, acolo unde a condamnat ferm toate acțiunile făcute de soldații ucraineni pe front, spunând că așa acționează naziștii.

Comentariile liderului de la Kremlin au venit după ce vicepremierul Marat Kușnullin i-a povestit lui Putin cum militarii ucraineni au vizat clădiri rezidențiale și spitale în timp ce se retrăgeau din oraș. „Ei bine, aceștia sunt așa-zișii naziști. Oamenii normali nu fac asta (…) Banderoviții sunt(n.r. fac referire la Stepan Bandera, lider al mișcării naționaliste din această țară înaintea și în timpul celui de-al doilea război mondial, considerat terorist în Rusia)”, a comentat Putin.

Vizita lui în Mariupol a avut ca scop inspectarea noilor zone rezidențiale pe care rușii le-au ridicat acolo după retragerea trupelor ucrainene.

Vladimir Putin îi numește naziști pe ucraineni pentru acțiunile lor

Marat Kușnullin i-a mai spus lui Putin că a vizitat un spital imediat după eliberarea orașului și a văzut cu ochii săi că trupele Kievului au minat tot, inclusiv cadavre și echipamente medicale. El a adăugat că ucrainenii au lovit case și că în oraș nu au existat obuze rusești.

Acesta i-a mai spus liderului de la Kremlin că se scoate la licitație un centru comercial pentru că proprietarii „au fugit în Ucraina”, la care Putin a răspuns: „Este afacerea lor, nimeni nu le ia nimic”.

Potrivit presei ruse, armata lui Putin face lucrări de amploare în Mariupol, pentru a reconstrui orașul bombardat la începutul războiului și că oamenii primesc case noi „la cheie”, potrivit HotNews.ro.

Putin, vizită surpriză în Crimeea

Anterior vizitei din teritoriul ocupat de ruși, Vladimir Putin a vizitat Crimeea pe 18 martie pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de către Rusia, în 2014.

Presa rusă de stat informează că Putin a zburat cu elicopterul în orașul din sud-estul țării, distrus de luptele grele care au avut loc acolo. Conducând o mașină, el a vizitat diferite locuri din oraș și a vorbit cu locuitorii, au precizat rapoartele. Potrivit Kremlinului, înainte de a se deplasa la Mariupol, Vladimir Putin a avut o reuniune la Rostov, în Rusia, cu responsabili ai armatei ruse, printre care şeful Statului Major, Valeri Gherasimov.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: