Evenimentul ZileiInternationalVladimir Putin, dat în vileag. Cine ar fi „soldații răniți” pe care i-a vizitat la spital președintele Rusiei

Vladimir Putin, dat în vileag. Cine ar fi „soldații răniți” pe care i-a vizitat la spital președintele Rusiei

Vladimir Putin, dat în vileag. Cine ar fi „soldații răniți” pe care i-a vizitat la spital președintele Rusiei
Vizita de propagandă a președintelui Vladimir Putin la un spital cu soldați răniți în războiul din Ucraina pare să fie o punere în scenă a serviciilor secrete de la Moscova, acuză mai multe publicații ucrainene și rusești. Jurnaluștii independenți au prezentat și dovezi în această privință, publicând fotografii mai vechi cu gărzile de corp.

Rețelele sociale din Rusia și Ucraina au luat foc după prezentarea filmărilor și fotografiilor de la vizita pe propagandă pe care președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut-o la un spital. Varianta oficială este că liderul de la Kremlin a mers să-i întâlnească și să-i încurajeze pe militarii răniți în invazia rusă din Ucraina.

Dar, după cum notează publicația ucraineană Segodnia, care citează Medialeaks, unii dintre cei care apar în imaginile cu vizita lui Putin difuzate pe canalele oficiale ale presei de la Moscova au apărut și în alte înregistrări video sau fotografii, anterioare zilei de miercuri, cu liderul de la Kremlin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Filmarea întrevederii dintre Vladimir Putin și doi presupuși soldați ruși răniți în războiul din Ucraina a stârnit suspiciuni printre internauți, pentru că cei doi militari păreau perfect sănătoși și nu aveau niciun fel de bandaje sau proteze sau semne vizibile ale unor răni sau intervenții chirurgicale. Așa că prima suspiciune a fost că toată întâmplarea a fost o înscenare a serviciilor secrete rusești.

Putin, subiect de glume

Oamenii de rând și jurnaliștii independenți au început să caute prin imagini mai vechi și au descoperit că unul dintre cei doi soldați din salonul vizitat de Vladimir Putin seamănă extrem de bine cu un ofițer al FSB (serviciul secret al Rusiei – n. red.) sau FSO (serviciul de securitate a demnitarilor și pază a obiectivelor, corespondentul SPP din România – n. red.) care l-a însoțit pe președintele rus cu alte ocazii oficiale.

De asemenea, internauții au observat și că saloanele în care a intrat Putin arată, de fapt, ca unele neocupate, pentru că nu există nimic pe paturi, în afară de perne și cearșafuri, și nici pe noptierele paturilor, așa cum ar fi normal într-un salon de spital.

Cine sunt „soldații răniți”

Mai mult, răniții îl așteaptă pe Vladimir Putin în picioare, într-o postură marțială, lucru destul de neobișnuit pentru cineva rănit atât de grav în război încât are nevoie de spitalizare în țara de origine, pentru că rana nu a putut să-i fie îngrijită de medicii și sanitarii de pe front.

Comentatorii de pe rețelele sociale au râs de faptul că cei doi „soldați răniți” sunt aproape pitici, pentru a nu-l complexa prin înălțimea lor pe Putin. Iar despre președinte au observat că părea foarte cocoșat, lucru datorat probabil vestei antiglonț pe care a purtat-o pe sub halatul medical.

Dar adevărata bombă este faptul că cel puțin unul dintre „soldații ruși răniți” a apărut anterior în rolul rolul unui muncitor de la uzina de compresoare din Celiabinsk, care apare într-o înregistrare video din cursul unei vizite a lui Vladimir Putin.

„Soldatul rănit” de la vizita de miercuri pare să fie același cu „muncitorul” de la Celiabinsk. Surse foto: Segodnia.ua & captură video
„Soldatul rănit” de la vizita de miercuri pare să fie același cu „muncitorul” de la Celiabinsk. Surse foto: Segodnia.ua & captură video

 


Accesează: