Vladimir Putin se lasă de „Rusia Unită”? Ar putea candida ca independent la alegerile prezidenţiale

Vladimir Putin se lasă de „Rusia Unită”? Ar putea candida ca independent la alegerile prezidenţialeVladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Presa pro-Kremlin anunţă că Vladimir Putin intenţioneză să candideze independent pentru un nou mandat de preşedinte şi nu va fi înaintat de partidul „Rusia Unită”, cum a procedat anterior.

Vladimir Putin va candida din nou la preşedinţie. De data aceasta ca un candidat independent cu o bază largă de susţinere, dar nu pe lista unui partid, a anunţat sâmbătă agenţia RIA-Novosti, susţinută de stat. Instituţia a citat doi parlamentari pro-Kremlin de rang înalt.

Vladimir Putin vrea să mai stea la putere încă 6 ani

Vladimir Putin, care se află la putere fie ca preşedinte, fie ca prim-ministru de peste două decenii, a anunţat recent că va candida pentru un nou mandat de şase ani. Scrutinul va avea loc în martie, anul viitor. Alegeri pe care şeful statului le va câştiga confortabil, în lipsa unei competiţii politice reale, scrie Reuters.

El nu va mai candida însă din partea partidului de guvernământ Rusia Unită. Chiar dacă are sprijinul total al acestuia. Ci va candida independent, a declarat Andrei Turceak, un oficial de rang înalt al partidului, citat de RIA.

Serghei Mironov, politician de rang înalt în cadrul partidului Rusia Unită, care de asemenea îl susţine pe Putin, este şi el citat de RIA afirmând că Putin va candida ca independent şi că vor fi strânse semnături în sprijinul său.

Vladimir Putin plănuia o pană de curent în Germania

Germania a fost ținta unui plan a lui Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alegerile, o formalitate pentru liderul de la Kremlin

Pentru Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, alegerile sunt o formalitate. Cu sprijinul statului, al presei de stat şi aproape fără opozanţi în publicului larg, este sigur că va câştiga.

Susţinătorii lui Putin spun că acesta a restabilit ordinea, mândria naţională şi o parte din influenţa pe care Rusia a pierdut-o în timpul haosului provocat de prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Şi că războiul său din Ucraina - ceea ce Putin numeşte o „operaţiune militară specială” - este justificat.

O reprimare de ani de zile a opozanţilor şi a criticilor, susţinută de noi legi radicale privind „ştirile false” şi „discreditarea armatei”. A făcut ca criticii şi opozanţii războiului să fie condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea sau să fugă în străinătate. Pe măsură ce spaţiul pentru disidenţă s-a redus constant.

Vladimir Putin, idolatirizat de ruşi

Puin este în continuare idolatrizat de ruși. În urma conferinței maraton, urmărită de milioane de cetățeni, sunt puse pe tapet detaliile din culisele acestui eveniment. Corespondentul BBC la Moscova a descris locul din care președintele rus a ținut conferința ca fiind unul special conturat astfel încât acesta „să aibă dreptate în tot ce spune”.

Conferința maraton avut loc într-o sală de expoziții, localizată vizavi de Kremlin. Locul ar fi fost transformat special pentru o astfel de ocazie. Corespondentul BBC a arătat cum a fost conturat întreg evenimentul, Vladimir Putin fiind pus pe un adevărat piedestal.

„Nu poți rata spectacolul dacă ești în Rusia și ai televizorul pornit. Programul este transmis în direct de toate principalele canale TV rusești. Se numește „Rezultatele anului cu Vladimir Putin”. De fapt, este lumea conform lui Vladimir Putin. O lume în care liderul de la Kremlin are dreptate în absolut orice. ”, descrie Steve Rosenberg.

Conferința maraton susținută de Putin a fost organizată minuțios, arată jurnalistul BBC. Mai mult, liderul de la Kremlin i-a refuzat toate întrebările, fără vreo explicație.

 

Ne puteți urmări și pe Google News