Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu: Domnule Grindeanu să vă fie rușine! Lăsați oamenii fără medicamente. Vina e a lui Bănicioiu!
Vlad Voiculescu: Domnule Grindeanu să vă fie rușine! Lăsați oamenii fără medicamente. Vina e a lui Bănicioiu!

Vlad Voiculescu: Domnule Grindeanu să vă fie rușine! Lăsați oamenii fără medicamente. Vina e a lui Bănicioiu!

Fostul ministru tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu, răspunde acuzațiilor lui Sorin Grindeanu. El spune că vina principală pentru dispariția medicamentelor de pe piață o poartă tot un ministru al PSD, Nicolae Bănicioiu, cel care a dat Ordinul 75 în urma căruia 1.700 de medicamente au fost retrase. Apoi își înșiră realizările și cere Guvernului Grindeanu să lase declarațiile politice și să se apuce de treabă.

Guvernul Grindeanu da vină pe tehnocraţi. Nimic nou. Să spună că eu nu am luat nicio măsură pentru lipsa medicamentelor, asta întrece orice limita a nesimţirii şi a ridicolului, chiar şi pentru acest guvern”, acuză fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

El ține să sublinieze și cine se face vinovat de dispariția a mii de medicamente de pe piața românească.

„Reamintesc deci câteva lucruri:

1. În urmă noii metodologii de preţuri (ordinul 75) a domnului Ministru Bănicioiu, peste 1.700 medicamente au fost retrase de pe piaţă*

2. Am schimbat această metodologie de preţuri, prioritizând medicamentele esenţiale (conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii), vaccinurile şi produsele din sânge şi plasmă care dispăruseră de pe piaţă punând în pericol viaţă a mii de pacienţi.

=> PSD-ALDE şi guvernul domnului Dragnea se pregăteşte să anuleze această metodologie

3. Am implementat primul sistem în TIMP REAL şi TRANSPARENT de raportare a lipsei medicamentelor! Se numeşte www.medicamente-lipsa.ro

=> a funcţionat fără nicio problema până la predarea mandatului meu. De când am plecat şi până astăzi sunt peste 250 de cereri de la oameni care aşteaptă răspuns de la actualul guvern. Mai lucrează cineva acolo?

4. Am implementat împreună cu STS primul sistem de MONITORIZARE A STOCURILOR în timp real! Ministerul şi Agenţia Naţională a Medicamentului ştiu în fiecare moment (!!!) exact câte fiole/cutii/flacoane/etc. există din fiecare medicament din această ţară!

=> Sistemul este funcţional – trebuie doar ca cineva să îşi dea interesul şi să ia măsurile care se cuvin!

5. Ordinul care defineşte OBLIGAŢIA DE SERVICIU PUBLIC al distribuitorilor – adică, pe româneşte: dacă un medicament este în România, distribuitorii au OBLIGAŢIA să îl pună la dispoziţia spitalelor şi farmaciilor din România!… prin acest ordin se pune frână EXPORTULUI PARALEL!” notează Vlad Voiculescu.

El îi trage de urechi pe actualii guvernanți pentru că aceștia n-ar fi în stare să lucreze cu instrumentele pe care le-a creat, făcând astfel jocul celor care fac export paralelel de medicamente.

„Măsurile guvernul PSD-ALDE de până acum şi mai ales faptul că lasă de izbelişte mecanismele pe care le-am lăsat funcţionale la MS, dăunează pacienţilor, medicilor, spitalelor, farmaciilor şi bugetului de stat! Există:

– un singur BENEFICIAR real: distribuitorii de medicamente care fac EXPORT PARALEL (=vând în altă parte medicamentele destinate românilor!) şi

– un singur BENEFICIAR politic: PSD-ALDE… care minţind cu neruşinare în campania electorală au luat voturile românilor, români care acum vor suferi în urmă dispariţiei medicamentelor şi a întoarcerii (în câteva luni, când nu o să mai poată să dea vină pe tehnocraţi) la epoca "avem de toate, tratăm că în Germania".

A trecut campania. Nu mai este un joc politic!”, scrie, revoltat, Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății acuză actuala putere că minte cu nerușinare și-o trimite la muncă.

Inepţiile şi minciunile pe care le răspândesc nu ţin loc nici de medicamente, nici de spitale. PSD a câştigat alegerile. Ar face bine să se apuce de treaba sau măcar să nu distrugă ce s-a făcut bun! Domnule Grindeanu, să vă fie ruşine! Şi nu de mine, ci de toţi oamenii care v-au votat şi pe care îi lăsaţi fără medicamente!

*la 1 ianuarie 2015, catalogul medicamentelor – CANAMED – cuprindea 6.114 produse. Numărul de dosare de preţ pentru medicamente depuse la Ministerul Sănătăţii era în Iunie 2016 – la preluarea mandatului meu- de 4.400””, conchide Vlad Voiculescu.