Accidentul de la 2 Mai. Părinții victimelor lui Vlad Pascu fac acuzații extrem de grave

Accidentul de la 2 Mai. Părinții victimelor lui Vlad Pascu fac acuzații extrem de grave Accident 2 Mai. Sursa foto: captura video

Părinții victimelor accidentului de la 2 Mai acuză faptul că Vlad Pascu, șoferul care a provocat moartea celor doi tineri, este protejat de autorități. Aceștia susțin că se fac presiuni, asupra judecătorilor pentru ca autorul accidentului să fie pus în libertate.

Vlad Pascu este închis în Penitenciarul Poarta Albă, unde așteaptă ca procesul său să fie judecat. El a formulat mai multe cereri de punere în libertate care au fost respinse. În acest context, părinții victimelor acuză „presiuni” care s-ar face asupra judecătorilor pentru ca acesta să fie pus în libertate.

Presiuni pentru eliberarea lui Vlad Pascu

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai acuză presiunile făcute asupra judecătorilor în cazul Vlad Pascu. El face referire la demersurile care s-ar face pentru eliberarea șoferului trimis în judecată. Tatăl victimei acuză faptul că șoferul se bucură de protecția autorităților.

„Vreau să spun de la bun început, încă din 18 august, acest individ, acest cetățean Vlad Pascu, a fost protejat în continuu de când a fost prima oară oprit în Constanța. Ulterior, știm cu toții tot ce s-a întâmplat și de câte ori a fost protejat. Mai nou tot presează tribunalele pentru eliberarea sa în arest la domiciliu”, a spus Cătălin Dragomir.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul crede că întreaga cercetare este o făcătură, o bătaie de joc la adresa instanțelor de judecată. Omul spune că are o întrebare care îl macină și la care ar dori răspuns. Cătălin Dragomir este de părere că asistă la un aranjament pus la cale de familia Pascu pentru a-și scoate băiatul din pușcărie

„Deci totul este un fiasco, totul este o făcătură, tot este o bătaie de joc la adresa instanțelor. Și eu mai pun niște întrebări. Pe mine mă macină și mă roade. (...) Deci, cui este frică de familia Pascu? Pe cine influențează familia Pascu? Din august și pânăacum avem avocați, nu mai avem avocați, amânăm, nu amânăm. Ne cheamă ca pe tâmpiții la Mangalia, dar inculpatul principal, autorul principal a ceea ce s-a întâmplat, era de fapt la Constanța, n-am fost înștiințați”, s-a întrebat bărbatul.

Adrian Cuculis despre apărarea lui Vlad Pascu

Vlad Pascu Sursa foto: captura video

Tatăl Robertei cere ca fiica sa să nu fie uitată

Bărbatul spune că are o singură rugăminte să-și amintească toată lumea, de cele două victime ale lui Vlad Pascu.

„Mă refer la Sebi, și copila mea fără jumătate din partea dreaptă a capului și toate oasele rupte în ea, la 150 la o oră! Când experții la momentul respectiv, atunci, în zilele acelea au spus nu, domnule, că au fost 102km/h! Eu am spus întotdeauna n-a avut cum să aibă 102km/h... că are vizibilitate redusă. Deci haideți să deschidem ochii dacă vrem să dăm exemplu pe copiii noștri care nu se vor mai întoarce niciodată, să nu mai pățească alți părinți... ceea ce noi trecem”, a mai spus Cătălin Dragomir.

Totodată, bărbatul face apel la autorități care sunt plătite din banii strânși din contribuțiile sale, ca și ale celorlalți români, să-și facă treaba.

„Eu ca și contribuabil, noi toată lumea din țara asta plătim pentru toate autoritățile. Tot ce înseamnă poliție, și poliția penitenciarelor, și poliția de vamă, și magistratură. Și orice înseamnă stat, bugetari. Banii mei sunt buni, că merg acolo. Banii la familia Pascu sunt mai buni decât ai noștri și se face scut pentru el? Serios dacă cineva găsește că banii ăia sunt mai buni, apoi Familia Pascu să țină statul și să facă legea în țara asta”, a mai spus Cătălin Dragomir, conform Antena 3.

Cătălin Dragomir,

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei. Sursa foto: Captura video

Planul pentru eliberarea lui Vlad Pascu

În acest context, avocatul Adrian Cuculis, ce reprezintă familiile celor două victime, susține că a descifrat planul pus la cale de apărătorii lui Pascu. El crede că aceștia doresc să-și scoată clientul din pușcărie pe motiv că este lipsit de discernământ.

Avocatul a vorbit despre planurile avocaților pentru a-l scăpa pe Vlad Pascu de pușcărie. Totul a pornit de la incidentul de la instanță, când șoferul a fost protejat de polițiști în drumul spre tribunal. Adrian Cuculis a remarcat că Pascu nu avea cătușe la mâini când a intrat în instanță. Or, conform procedurilor, a spus el, cătușele sunt scoase abia în instanță.

„Eu vă spun doar atât. Sursele sunt protejate, și nu o să le devoalez. Dar se lucrează la un plan și vă spun treaba asta în exclusivitate pentru a-l scoate pe Pascu, cum ca fiind lipsit de discernământ în momentul în care a produs accidentul. Este o încercare a apărării de a face lucrul acesta. Este judiciar un demers legal, dar ăsta este planul pe care încearcă să îl pună în practică în momentul de față, lucru care, mă rog, dacă se va ajunge acolo, să vedem dacă se confirmă sau nu”, a spus Adrian Cuculis.