Vizita Regelui Charles al III-lea în Franța a fost anulată. Emmanul Macron nu se poate întâlni cu suveranul din cauza protestelor violente

Vizita Regelui Charles al III-lea în Franța a fost anulată. Emmanul Macron nu se poate întâlni cu suveranul din cauza protestelor violente Regele Charles. Sursa foto: Dreamstime.com

Franța este acaparată de protestele violente împotriva reformei pensiilor. Regele Charles al III-lea urma să călătorească în Hexagon, dar vizita sa a fost anulată din cauza manifestațiilor.

Președinția franceză a anunțat că vizita regelui Charles al III-lea a fost anulată din cauza protestelor violente împotriva reformei pensiilor. Palatul Elysee a transmis că guvernul francez și cel britanic au luat această decizie împreună. Președintele Emmanuel Macron și monarhul britanic au discutat la telefon, în dimineața zilei de vineri, 24 februarie, și au hotărât că anularea vizitei este cea mai bună variantă.

Regele Charles al III-lea avea programată o vizită în Franța între 26 și 29 martie. Aceasta era prima sa vizită în calitate de monarh. Suveranul va ajunge și în Germania săptămâna viitoare. „Această vizită de stat, prima a monarhului înainte de încoronarea sa, este o onoare pentru Franța și ilustrează profunzimea legăturilor istorice care unesc cele două țări ale noastre”, a transmis președinția franceză.

Emmanuel Macron a fost sfătuit să anuleze vizita

Președintele francez trebuia să organizeze un dineu de stat pentru monarh și regina consoartă Camilla la Palatul Versailles pe 27 martie. Mai mulți lideri politici l-au îndemnat pe Macron să anuleze vizita regelui Charles din cauza protestelor violente din țară. Fostul deputat din Adunarea Națională, Jean-Luc Mélenchon, a spus că „nu este momentul potrivit”. În același timp, deputata ecologistă Sandrine Rousseau a spus despre această vizită că este „incredibilă”, informează BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tensiunule din Paris sunt în continuă creștere. Sute de francezi, care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva reformei pensiilor, s-au luat la bătaie cu polițiștii. În jur de 200 de manifestanți au răsturnat coșurile de gunoi, echipamentele de construcții și bicicletele de-a lungul străzilor Parisului. În plus, protestatarii au scandat injurii la adresa președintelui francez.

Ministrul de Interne a anunțat că în urma manifestațiilor de ieri au fost arestate 172 de persoane, dintre care 70 numai la Paris. În plus, 149 de polițiști și jandarmi au fost răniți. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene și tunuri de apă în Nantes şi Rennes. Secția de poliție din Lorient a fost asaltată de tinerei cu fețele acoperite.