Adolf Hitler a fost surprins pe 19 septembrie 1931 în timp ce mergea cu o viteză de 55,3 km/h. Reprezenta aproape dublu faţă de viteza legală admisă la vremea respectivă, conform dailymail.co.uk. 

Hitler a parcurs 200 de metri în doar 13 secunde. Conform documentelor descoperite, viteza a fost determinată de doi poliţişti cu ajutorul a două cronometre.

De asemenea, aceştia au verificat şi numărul de pe placa de înmatriculare, II A – 19357, şi au constatat că propietarul maşinii era chiar Adolf Hitler.

Hitler a negat că s-ar fi aflat la volan şi a spus că şoferul său Julius Schreck a condus cu acea viteză, în urma indicaţiilor sale. Asemănarea dintre Hitler şi şoferul său era izbitoare. Mai mult, Hitler a încercat să muşamalizeze incidentul.Se pare că istoria a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Hitler se grăbea. Incidentul a avut loc la o zi după ca nepoata sa vitregă, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis la Munchen. Acest eveniment l-a afectat foarte tare pe Hitler şi l-a dus într-o depresie profundă, conform declaraţiilor unor lideri nazişti. 

 

Te-ar putea interesa și: