CNAIR a anunţat că sunt deja trei oferte pentru studiul de fezabilitate necesar construcţiei autostrăzii Târgu-Neamţ - Iaşi - Ungheni.
Trei agenţi economici au depus oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei autostrăzii Târgu-Neamţ - Iaşi - Ungheni, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).
Procedura de depunere a ofertelor a avut loc miercuri, 25 noiembrie 2020, iar până la termenul-limită s-au înscris următoarele societăţi: Consitrans SRL, Asocierea SC Aduro Impex SRL - 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata S.p.A. şi Asocierea SWS Engineering S.P.A. - Metrans Engineering SRL.
Valoarea contractului este estimată între 62,091 milioane lei - 73.370.700 lei, fără TVA
De asemenea, durata contractului este de 25 de luni de la data de derulare a condiţiilor impuse, astfel: completarea/actualizarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate - perioadă de 12 luni, Proiect Tehnic de Execuţie (inclusiv DDE) - timp de 10 luni şi Asistenţă Tehnică pentru obţinerea finanţării şi pentru contractarea execuţiei lucrărilor - interval de 3 luni.
CNAIR precizează că analiza ofertelor va fi realizată de Comisia de evaluare, în conformitate cu prevederile documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice, informează Agerpres.
Mai mult, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) şi Compania Publică de Infrastructură de Transport Terestru (SEITT) din Spania ar putea încheia un protocol de cooperare în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Regatul Spaniei, ambasadorul României, Gabriela Dancău, a avut la 26 noiembrie 2020 o întâlnire cu directorul general al Companiei Publice de Infrastructură de Transport Terestru (SEITT), Julian Lopez Milla.
„Ambasadorul român a prezentat modul în care funcţionează compania publică românească care gestionează proiectele de construcţie de autostrăzi (CNAIR) şi a transmis părţii spaniole interesul conducerii CNAIR pentru stabilirea unui mecanism de schimb de bune practici între CNAIR şi SEITT în ceea ce priveşte cadrul normativ aferent implementării proiectelor complexe de infrastructură, precum şi managementul propriu-zis al acestor proiecte", se menţionează în comunicat.