„Întâlnire excelentă cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Am evaluat realizările semnificative din cadrul parteneriatului strategic româno-american pe baza obiectivelor convenite de preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump în 2019. De asemenea, am discutat noi priorităţi în baza cooperării noastre dinamice în domeniile politic, de securitate, energetic şi economic”, a scris Aurescu pe Twitter.

Oficialul român a salutat planurile Statelor Unite de a-și crește prezența militară în România, precizând că a discutat cu secretarul american de Stat eforturile comune de a apăra flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

Vizita lui Aurescu, la invitația omologului său american, a avut loc în contextul celebrării, în 2020, a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și SUA.

„Vizita reprezintă un bun prilej pentru reconfirmarea principalelor coordonate ale Parteneriatului Strategic, precum și pentru evaluarea stadiului și prioritizarea proiectelor de interes comun, reflectând angajamentul solid al celor două țări pentru extinderea și aprofundarea tuturor dimensiunilor Parteneriatului Strategic”, informează MAE.

Discuțiile dintre ministrul Bogdan Aurescu și secretarul de stat Pompeo au vizat și  cooperarea bilaterală în domeniul politic, militar, energetic și economic, inclusiv proiectele strategice prioritare de interconectare promovate de România în cadrul Inițiativei celor Trei Mări.

Scăpăm de vize pentru SUA?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE