„Lăsa-ţi-mi copiii în pace! Vă rog, lăsaţi-i în pace! Că nu mai putem ieşi pe stradă. E o fată de 28 de ani. Ce vreţi de la ea? Este şi aşa destul de stresată de accident şi de dosarul penal. Ce vreţi? Să se sinucidă de depresie, cum au făcut Mălina Olinescu şi Mădălina Manole? Ce-a făcut? A omorât pe cineva? Vreţi să-mi pierd copilul? Alţii fac accidente de maşină, omoară oameni şi nu păţesc nimic”, a țipat Viorica la emisiunea lui Capatos, ”XNS” de la Antena 1.

Este o reacţie, firească, a unei mame ajunsă şi ea la capătul puterilor sub presiunea ultimilor evenimente.

Unde greşeşte însă Viorica, repetăm, fără a o acuza, pentru că este o mamă care-şi apără copiii? Greşeala este că amestecă accidentul de circulaţie cu eventualul consum de droguri.

Dacă accidentul în sine este o contravenţie, o auto-accidentare pentru care sancţiunile nu sunt în nici un caz penale, faptul că a ieşit pozitiv la primul test de consum de substanţe psihoactive, este cu totul altceva.

Aici trebuie ca procurorii, fiindcă pentru aşa ceva se deschide un dosar penal, să stabilească dacă Margherita a consumat voluntar substanţele interzise, sau a fost păcălită de acel Teo cu care era în maşină şi care fabrică drogul „Lean” din medicamente luate de la farmacie. Adică fata le-a luat fără să ştie.

Iar al doilea lucru, pe care ar trebui să-l facă atât Viorica, cât şi Ioniţă, după această experienţă grea, este să se implice în lupta împotriva consumului de droguri. Pentru că sunt zeci de mii de părinţi care nu ştiu încotro s-o apuce ca să-şi scape copiii de droguri. Instituțiile statului sunt depășite în ceea ce privește traficul de droguri.