Evenimentul Zilei > Politica > Viorica Dăncilă. Mărturii CUTREMURĂTOARE. „Nu am vrut să ÎNFIEZ un copil. Dacă nu pot, voi învăța să-l IUBESC”
Viorica Dăncilă. Mărturii CUTREMURĂTOARE. „Nu am vrut să ÎNFIEZ un copil. Dacă nu pot, voi învăța să-l IUBESC”

Viorica Dăncilă. Mărturii CUTREMURĂTOARE. „Nu am vrut să ÎNFIEZ un copil. Dacă nu pot, voi învăța să-l IUBESC”

Premierul Viorica Dăncilă, a povestit, marți seara, la Antena 3, în premieră despre fiul ei, Victor, copilul pe care l-a înfiat dintr-o întâmplare. Reacția premierului vine după ce informații și detalii intime despre asta au apărut într-un ziar.

„M-am gândit dacă să vorbesc sau nu despre această mizerie. Am vorbit cu fiul meu aseară și am decis împreună cu el să vorbesc despre asta.

Vă vorbesc în calitate de mamă și nu îmi este ușor”, a spus Viorica Dăncilă. A precizat că este pentru prima și ultima dată când deschide acest subiect și că va notifica prin avocat orice publicație care mai scrie ceva.

Povestea este impresionantă. Vizibil emoționată, Viorica Dăncilă a povestit, de parcă ar fi fost ieri, prima ei întâlnire cu cel care avea să-i devină fiu. Pentru că, proaspăt căsătoriți, cu condiții materiale modeste, un copil era ultimul gând al soților Dăncilă.

”Era în 4 ianuarie 1990 eram stagiară și eram de serviciu în acea noapte.

Pe la 1-2 noaptea, vorbeam cu o prietenă centralistă care mi-a spus că este puțin necăjită, deoarece a vorbit cu colega ei de la spital și i-a spus că acolo este un copil abandonat care plânge întruna. Mi-a spus că ea, împreună cu o altă prietenă, merg dimineața la spital să-l vadă și să merg și eu. Dimineața am mers cu cele două prietene să vedem copilul abandonat, Fac o paranteză: nu vreau să o acuz pe acea femeie, care l-a născut, mi-a spus că era foarte necăjită. Așadar, am mers și am văzut copilul. Erau multe mămici în spital, toți copiii aveau o mămică. El era un ghemotoc mic care plângea, își striga disperarea. Toți copiii aveau mămicile lângă ei. În acel moment mi-am dat seama că nu-l pot lăsa acolo”, a povestit Viorica Dăncilă.

Apoi, a trebuit să-și convingă soțul, care încerca să-i arate că nu au nici măcar condiții. Aveau un apartament care nu era mobilat în totalitate.

„Dar eu îl voiam. Nu știam dacă pot să-l iubesc, dar am spus: dacă nu pot, voi învăța să-l iubesc”, a spus premierul.

Amândoi l-au iubit și îl iubesc nespus.

Viorica Dăncilă a lămurit și situația certificatului de naștere. Victor, născut pe 1 ianuarie, a avut un certificat de naștere cu numele părinților biologici. L-a schimbat după ce l-a înfiat, când i-au dat și numele și prenumele.

Viorica Dăncilă a stat două săptămâni în spital cu micuțul; să învețe cum să-l hrănească, cum să-l înfeșe.

Cel mai greu moment a fost însă acela în care Victor a aflat că este înfiat. Viorica Dăncilă a povestit că avea vreo 15 ani, că era cam rebel și că într-o zi i-a spus că îl va pedepsi. El i-a replicat: „Poți să mă pedepsești că nu sunt copilul tău!” A rămas șocată, dar cu multă delicatețe l-au ajutat să treacă peste asta. Aflase de la școală, un copil l-a batjocorit și i-a spus că este înfiat. „Am promis că nu voi mai lăsa pe nimeni niciodată. Iată, că acum nu am putut să-l apăr. Nu ne este rușine, dar ne-au rănit foarte tare”, a spus Viorica Dăncilă.