Violeta Alexandru susține că nu este împotriva protestelor: „Nu spun că nu ne putem manifesta nemulțumirea față de o idee sau alta, dar atâta vreme cât conduita ta în spațiul public pune în pericol sănătatea unei alte persoane, dați-mi voie să vă spun că aici îți trebuie mai multă responsabilitate. Și fiecăruia dintre noi îi trebuie. Deci nu cred că organizarea acestui protest este o idee oportună”.

Ea admite că sunt și alte țări, ultimul exemplu fiind Serbia, unde nemulțumirile populației se manifestă prin proteste de amploare. Admite că se acumulează multă tensiune, „dar nu cred că este cazul să o alimentăm ci dimpotrivă, să discutăm calm cu toți cei care au nevoie de confirmări , de exemple, de situații concrete din spitale”. Ceea ce trebuie să înțeleagă, acum populația este că „nu  e de joacă, este o situație absolut serioasă, din care nu am ieșit. Riscăm să ne întoarcem. Și asta înseamnă o tragedie și pentru sănătate și pentru economie”.

Controale, prevenție și sancțiuni pe litoral  

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vizitat, sâmbătă seara, în Mamaia și Constanța, mai multe cluburi, terase, hoteluri, precizând că nu se pune problema închiderii acestora. „Ținta Guvernului nu este să închidă agenții agenții economici. Ținta noastră este nevoia pe care o transmitem de a se implica mai mult în organizarea spațiilor”, a spus ea, precizând că se merge pe controale și prevenție, sancțiunea fiind ultima soluție.

„Am discutat și cu o parte dintre clienții turiști. În principiu înțelegeau, în practică aveau tendința să neglijeze anumite aspecte. Eu nu spun că cineva în sine este vinovat.  Spun că ne-am relaxat puțin cam mult. Ne-am relaxat prea mult și am pierdut din vedere pericolul care încă există și le-am spus cumva că trebuie să ne întoarcem la poziția pe care am avut-o la începutul acestei pandemii și anume de maximă atenție și responsabilitate”a încheiat Violeta Alexandru..

 

 

.

 

 

 

PAGINA ANTERIOARA