Vin VREMURI GRELE pentru românii care vor să meargă în MAREA BRITANIE. Londra, decizii dure cu privire la drepturile imigranților

Vin VREMURI GRELE pentru românii care vor să meargă în MAREA BRITANIE. Londra, decizii dure cu privire la drepturile imigranților

Vești deloc bune pentru români! Londra e gata sa ia cea mai dură poziţie posibilă cu privire la drepturile imigranţilor europeni după Brexit. Libera circulaţie se va încheia odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniune, iar accesul europenilor la joburile de acolo va fi puternic limitat. Planul apare într-un document guvernamental scurs în presă, un document în care se arată şi că europenii slab calificaţi vor putea sta în Marea Britanie cel mult doi ani.

Măsurile ar lovi disproporţionat muncitorii din România şi Bulgaria. Şi asta fiindcă mai bine de un sfert dintre europenii care au emigrat anul trecut în Marea Britanie au venit din aceste două ţări. Europenii slab calificaţi vor putea locui în Marea Britanie maximum doi ani de zile, iar cei care au calificare superioară, între 3 ani şi 5 ani. Măsura apare într-un document al Ministerului britanic de Interne obţinut de The Guardian, în care se schiţează o reaşezare totală a politicii referitoare la imigraţie, potrivit Digi24.

Propunerea UE în cazul Brexit-ului! Anunț important pentru toți britanicii

http://evz.ro/brexit-propunere-ue.html

Ne puteți urmări și pe Google News

 

După Brexit, cetăţenii Uniunii Europene vor putea intra în Marea Britanie doar cu paşaportul, arată draft-ul, iar cărţile lor de identitate naţionale nu vor mai fi acceptate la punctele vamale.

Pentru a rămâne în ţară mai mult de câteva luni, vor trebui să obţină permise biometrice de rezidenţă care vor fi mai greu de obţinut decât sub actuala legislaţie. Dacă acum imigranţii trebuie să demonstreze că lucrează sau că îşi caută un loc de muncă, după Brexit ar urma să fie impusă o limită minimă de venituri, astfel încât oamenii să demonstreze că se pot întreţine singuri. Deşi se promite un prag rezonabil, este posibil să le pună totuşi probleme românilor, bulgarilor şi în general celor veniţi din ţările mai sărace ale Uniunii. Pe de altă parte, măsura ar bloca şi aşa-numitul turism pentru ajutoare sociale care a fost cap de agendă politică pentru susţinătorii Brexitului.

 

Vom avea sau nu BREXIT? NEGOCIERILE se REIAU într-o atmosferă NESIGURĂ

 

Oficialii Guvernului au refuzat să comenteze documentul scurs în presă, dar au spus în repetate rânduri că planul este să reducă migraţia netă de la aproximativ 250 de mii de oameni cât a fost anul trecut, la mai puţin de o sută de mii de oameni.