„Blestemul” de la vila unde ar urma să se mute Iohannis. Ce a pățit un lider politic în acest loc

„Blestemul” de la vila unde ar urma să se mute Iohannis. Ce a pățit un lider politic în acest loc Vila de pe Bulevardul Aviatorilor. Sursă foto: Arhivă EVZ

Vila de pe Bulevardul Aviatorilor, renovată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, cu milioane de euro, ar ascunde o poveste tragică. Lucrările arată că se va transforma într-o locuință „individuală” pentru o persoană cu pretenții.

Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București se transformă într-un „palat” în toată regula. S-a vehiculat că acesta va fi viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis, după ce va încheia mandatul de președinte. Deocamdată, autoritățile nu au confirmat pentru cine se lucrează de zor.

Administrația Prezidențială a menționat  că Iohannis nu a cerut atribuirea unei locuințe, iar premierul Marcel Ciolacu spune că a cerut mai multe informații, la rândul lui, pentru că nu ar ști care e destinația finală a vilei.

Vila de pe Bulevardul Aviatorilor ar ascunde o poveste tragică. Cine se va muta în lux, pe banii statului. Numele lui Iohannis, vechiculat

președintele României

Președintele României Sursa foto: Arhiva EVZ

Potrivit fostului senator al României, Marius Marinescu, a precizat, că vila de pe Bulevardul Aviatorilor ar fi găzduit, de fapt, lideri comuniști importanți. Aceasta ar fi fost construită, inițial, pentru Gheorghiu-Dej. Ulterior, au locuit Petre Borilă, socrul lui Valentin Ceaușescu, iar tragedia s-ar fi produs în 1975. Chivu Stoica, lider comunist, fost președinte al Consiliului de Stat al țării noastre, s-ar fi spânzurat în această locuință.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aici a locuit și Petre Borilă, socrul lui Valentin Ceaușescu care a fost căsătorit cu fiica lui Borilă, cu Iordana Borilă. După familia Borilă a stat aici Chivu Stoica, lider comunist, care a fost și premier după Gheorghiu-Dej până în ’61, și a avut cea mai înaltă funcție în stat din 1965 până în 1967 a fost Președintele Consiliului de Stat un fel de Președinte al României.

În 1975, s-a spânzurat în această vilă. Este vorba despre un blestem, un palat care nu este de bun augur. Dar pe domnul Iohannis nu îl interesează treaba asta.”, a spus fostul senatorul, pentru Antena 3. 

Cum arată vila unde s-ar fi spânzurat unul dintre cei mai importani lideri comuniști

Vila Aviatori

Sursă foto: captură video Antena 3

Potrivit sursei citate, vila are  apoximativ 1000 de mp. Doar un etaj are suprafața de 320 de mp,  două dormitoare, două băi, două sere, două săli de sport și un dressing de aproape 67 de mp.

Se presupune că la parter  va fi un cabinet pentru protocol, o bibliotecă, living al familiei, living pentru oaspeți, bucătărie, cămară și încă un dressing. Toate aceste elemente conduc că acesta locuință va fi una de „protocol”. În România, foștii președinți primesc locuințe de protocol, după încheierea mandatului.