Viktor Orban: Bruxelles-ul nu poate decide cu cine să coabităm. Sunt șmecheri

Viktor Orban. Sursa foto: dreamstime.com

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene este instanţa lui George Soros, aceasta este ceea care a adus cea mai recentă sentinţă brutală care a lovit țara noastră, a declarat Viktor Orbán în cadrul emisiunii "Bună dimineaţa, Ungaria!" (Jó reggelt, Magyarország!), difuzată vineri de Radio Kossuth din Budapesta.

Viktor Orban: Soros are un plan conform căruia un milion de migranți trebuie aduși în UE în fiecare an pentru ca populația tradițională a Uniunii Europene să se schimbe, astfel încât în ​​Europa să se dezvolte o populație mixtă. Omul lui Soros de la Bruxelles a fost primul care a salutat, ieri, decizia instanței.

Viktor Orban: Aceştia sunt bruxelezii: sunt șmecheri

Viktor Orbán a menţionat: Am cheltuit două miliarde de euro pentru a menține Ungaria o țară ungară. Insistăm să coabităm doar cu cine vrem noi.

"Acum îmi bat capul ca această sancţiune cum să-i doară pe ei mai mult decât pe noi", a spus premierul, care a adăugat: valoarea amenzii este uriașă, ceva ce lumea nu a mai văzut până acum. "Amenda este pur și simplu o nebunie", a adăugat premierul, menţionând: nu se poate ca Ungaria să nu plătească.

"Aceştia sunt bruxelezii: sunt șmecheri. Ungurii sunt de acord că nu se poate vorbi întotdeauna cu acurateţe, dar necinstea și limbajul hoțului sunt pedepsite în politica din Ungaria, iar la Bruxelles doar așa se vorbește", a spus premierul, potrivit căruia, din punct de vedere ungar, viclenia de la Bruxelles are un mediu vâscos, ca de melc.

"Nu este lumea noastră ceea ce este acolo. Trebuia să așteptăm finalul alegerilor, dacă această decizie s-ar fi luată mai devreme, partidele plătite de Bruxelles nu ar fi avut la fel de mari șanse ca aceasta, dar este adevărat că nici aşa nu a avut. Nu mai contează, trebuie să ne protejăm propriile interese chiar și într-un mediu cultural ostil", a subliniat oficialul ungar, citat de magyarhirlap.hu.

”Cea mai mare manifestare comunitară a fost Marșul Păcii”

Despre vizita lui Jens Stoltenberg zilele trecute, Orbán a spus: s-a ajuns la un acord foarte important și foarte favorabil pentru unguri. "Cea mai mare manifestare comunitară a fost Marșul Păcii, care a simbolizat: vrem ca Ungaria să rămână o insulă a păcii. Respingem migrația pentru că nu există pace acolo unde sunt migranți. O altă amenințare la adresa păcii vine din exterior, unde pacea este răsturnată de un război", a afirmat premierul, care a adăugat: Ungaria nu are niciun conflict cu NATO, țara noastră este un partener remarcabil și valoros al NATO și noi aducem o contribuție semnificativă la funcționarea NATO în comparație cu dimensiunea noastră.

Ungaria nu dă bani pentru arme

"31 din cele 32 de țări NATO vor să-i învingă pe ruși și vor să-i ajute pe ucraineni să facă acest lucru. Potrivit acestora, soluția este pe câmpul de luptă. Din punctul de vedere al Ungariei, aceasta este o greșeală, nu credem că una sau cealaltă parte ar trebui susținută, ci mai degrabă forțată la o încetare a focului și la negocieri de pace. NATO vrea să ia măsuri pentru a ajuta Ucraina prin crearea unei misiuni NATO ucrainene: vor să creeze trei baze mari în Polonia, Slovacia şi România, unde vor da arme NATO ucrainenilor.

Ne opunem acestui lucru deoarece credem că aceste baze de transfer de coordonare a armelor ar putea deveni ținte. De asemenea, ar ajuta Ucraina cu bani, iar NATO îşi asumă un rol direct şi în pregătirea soldaților ucraineni care merg pe front. Ungaria nu vrea să participe la toate acestea. Iar presiunea de a trece de la partea păcii pe cea a războiului este enormă", a subliniat Orbán, menţionând: Ungaria nu dă bani pentru arme, nu susține crearea unei astfel de baze în țară și nici nu asigură instructori. "A fost o negociere dificilă, dar am primit tot ce ne-am dorit, în schimb am fost de acord că nu voi împiedica ceea ce vor celelalte 31 de țări".

”Guvernul ungar nu se va clinti din poziția sa”

Polonezii și românii merg înainte, merg la război, slovacii sunt mai precauți, iar noi stăm departe de asta, a spus Orbán, care crede că proximitatea fizică crește pericolul.

"Cel mai important argument a fost rezultatul alegerilor: la trei zile după alegeri, Guvernul ungar a primit cea mai mare confirmare din partea oamenilor de a-și susține poziția. Cei care sunt de partea păcii au câștigat detaşat și aici nu este loc de manevră, Guvernul ungar nu se va clinti din poziția sa pentru că a primit confirmarea pentru reprezentarea acesteia, ceea ce a fost înțeles imediat la Bruxelles și Washington", a subliniat Viktor Orbán.

În așteptarea lui Trump

Viktor Orabn/ Donald Trump. Sursa foto: Facebook

În campanie, premierul a discutat cu oamenii și despre situația din Europa. "Dacă ar fi câştigat dreapta pro-pace europeană, întreaga UE ar fi rămas în afara războiului. Am spus și în campanie, că este vorba și de interesul întregii Europe. Toată lumea a întrebat cum se întâmplă asta? Ca aceasta. Există democrații în Europa, dacă guvernele văd că cei care reprezintă poziția pro-război eșuează, se gândesc de două ori în care direcţie să apuce.

Europenii nu vor acest război și cu cât îi forțează mai mult pe oameni la război, cu atât mai mult destabilizează aceste țări. În ziua alegerilor două guverne au eșuat în Europa. Acest proces a început. „Odată cu alegerile europene, am încetinit deja Europa care se grăbea spre război, am câștigat timp și dacă președintele Trump, care este președintele păcii, se întoarce în America, atunci pacea se poate realiza", a spus premierul.

"Nici să fii american nu este ușor", a spus Orbán referitor la vizita recentă la Budapesta a fiului lui Donald Trump. Cu privire la situația geografică a Americii, a spus: nu există o țară mai sigură, americanii nu au nici un sentiment de pericol și din această cauză evaluarea lor asupra situației este diferită. "Potrivit trumpiștilor, nu există niciun scenariu pe masă conform căruia banii turnați în Ucraina să poată fi eficienți. De aceea ei consideră drept o risipă de bani".

Visul lui Viktor Orban

Speranțele lui Orbán că ICR și ID vor încheia o alianță în Parlamentul European sunt moderate. "Partidul lui Marine Le Pen a câștigat detaşat, a câştigat şi Giorgia Meloni în Italia, iar dacă ele două se unesc și li s-ar alătura şi FIDESZ, acea fracțiune ar fi a doua ca mărime din PE. Acesta este visul nostru, dar apoi ne trezim și se dovedește că cele două doamne nu pot ajunge la o înțelegere", a explicat Orbán, care nu și-a pierdut încă speranța că această alianță va fi încheiată. (Traducerea-Rador)