Evenimentul Zilei > Politica > Viktor Orban a schimbat strategia de cucerire a României. Prietenul lui se consideră mai deștept decât Zuckerberg. Câștigurile Ungariei vor fi imense
Viktor Orban a schimbat strategia de cucerire a României. Prietenul lui se consideră mai deștept decât  Zuckerberg. Câștigurile Ungariei vor fi imense

Viktor Orban a schimbat strategia de cucerire a României. Prietenul lui se consideră mai deștept decât Zuckerberg. Câștigurile Ungariei vor fi imense

Ungaria a pornit o ofensivă de cucerire a românilor prin turism. În toate mediile de informare, inclusiv reclame în vagoanele de metrou, au apărut o mulțime de afișe, în limba română, care invită, într-un mod foarte atractiv, turiștii în țara vecină.

Toate materialele publicitare poartă sigla wowhungary. Site-ul în limba română, wowhungary.com are descrieri ale stațiunilor din Ungaria, cea mai cunoscută fiind  Regiunea Hajdúszoboszló, cu cel mai mare complex de băi și SPA-uri din Europa, unde deja merg foarte mulți români.

Presa maghiară care nu îl agreează pe premierul Viktor Orban vorbește că acesta s-ar fi înconjurat de un grup de oameni de afaceri bogați. Unul dintre ei, Lorincz Meszaros,  este prietenul din copilărie al premierului care, datorită contractelor pe care acesta i le-a dat, a reușit să își dubleze averea și să ajungă în Top 5 al celor mai bogați unguri.

Întrebat de jurnaliști cum a reuşit să-şi mărească profiturile mai repede decât Mark Zuckerberg, acesta a spus: „Poate că sunt mai deştept”.

Potrivit jurnaliștilor din Ungaria, Orban le-ar fi spus oamenilor de afaceri că strategia de a îmbunătăți economia vine și din turism și le-a acordat diverse facilități pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Oricum, Viktor Orban face tot posibilul ca relația economică a Ungariei cu România să fie bună și nu doar într-un singur sens. În urmă cu doi ani, când a ridicat gardurile pentru migranți, a folosit sârmă produsă în Dej. Comenzile făcute de Guvernul de la Budapesta a făcut ca fabrica să lucreze la foc continuu. De asemenea, Orban a acordat sume consistente pentru fermierii din Transilvania.