Una dintre maşini pluteşte pe râul Arieş din cauza ploilor torenţiale care i-au nenorocit şi pe oamenii din comuna Ocoliș. Autorităţile locale au raportat zeci de case inundate şi de sute de oameni rămaşi pe drumuri.

Amintom că inundaţiile din Munţii Apuseni au afectat zeci de gospodării şi au distrus mai multe drumuri de acces. Această situaţie a dus la izolarea unui grup de peste 500 de persoane.

În nord-vestul județului Alba, mai ales în zona Abrud, s-au format torenți și viituri.  „Până în acest moment nu avem informații despre victime omenești surprinse de viitură sau dispărute”, a precizat ISU Alba în cadrul unui comunicat. Centrul Info trafic a informat că traficul rutier a fost întrerupt pe ambele sensuri pe DN 74A Câmpeni-Abrud, în apropierea localității Abrud, județul Alba.

Comuna Ocoliş, lovită crunt de viitură

La această măsură s-a ajuns copacilor căzuți pe șosea și a apei pluviale. „Inundații fără precedent în comuna Ocoliș! În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate.

Drumul județean DJ750G care face legatura intre comuna Ocoliș si DN75 colmatat/distus pe mai multe porțiuni. 7 ofițeri și 60 de subofițeri au fost mobilizați de Urgenţă pentru a interveni în comuna Ocoliș cu 10 motopompe transportabile, 4 motopompe remorcabile și 10 mijloace auto.

Cele mai semnificative misiuni au fost următoarele:

– 2 persoane varsnice (70 ani) izolate in podul unei case care prezenta risc de prabusire din cauza viituri au fost salvate.

– 1 femeie gravida, in luna a 9a, care prezenta contracții, a fost transportata pedestru cu ajutorul targii/alezei pana la DN unde a fost asistată medical de catre echipajul SMURD.

Pe timpul nopții, în zona afectată au acționat pentru limitarea/înlăturarea efectelor 3 ofițeri și 20 de subofițeri cu mijloace tehnice.

ISU Alba a intervenit cu efective suplimentare

Efectivele ISU Alba au fost suplimentate în acestă dimineață cu 4 ofițeri, 30 de subofițeri cu 8 motopompe și 4 mijloace auto care intervin și în acest moment în comuna Ocoliș.

Înca din cursul serii, Crucea Roșie a distribuit în zonă apă îmbuteliată, pâine, conserve, pături și alte bunuri de strictă necesitate. Acțiunile Crucii Roșii continuă și astazi.

De asemenea la fața locului au acționat și acționează efective ale IJJ Alba, Salvamont Alba, Electrica, precum și autoritățile locale din comunele limitrofe.

Din fericire nu au fost victime omenești, iar toate persoanele rămase fără adăpost au fost cazate prin grija autorităților locale sau la rude”, anunţau pe reprezentanţii ISU Alba vineri, în jurul orei 12:00.

Viitura i-a lăsat pe oameni fără maşini. Imaginile disperării în Alba
vitura, alba, masini, aries, video, foto, isu alba, inundatii