Evenimentul Zilei > Actualitate > Viitorul debutează în fotbalul mare
Viitorul debutează în fotbalul mare

Viitorul debutează în fotbalul mare

Campioana României va juca, astăzi, pentru prima oară în Liga Campionilor, împotriva celei mai titrate echipe din Cipru: APOEL Nicosia

După titlul cucerit în Liga I, un alt vis al lui Gică Hagi se va împlini. Astăzi, de la ora 21:00 (în direct la TVR 1), FC Viitorul va debuta în cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi din Europa. Elevii „Regelui” vor întâlni gruparea cipriotă APOEL Nicosia, în prima manșă din turul al treilea preliminar.

Ciprioții, rezultat uluitor în UCL

Trupa din Nicosia s-a impus în turul doi preliminar cu 2-0 la „general”, în fața luxemburghezilor de la F91 Dudelange, iar în meciul din această seară, de la Ovidiu, va porni ca favorită. APOEL este și echipa cu cele mai multe titluri câştigate în Cipru, 26. Cel mai notabil parcurs al ciprioților în Liga Campionilor a avut loc în stagiunea 2011- 2012, când a atins sferturile de finală. Atunci, APOEL a fost eliminată de Real Madrid (3-0, 5-2).

De partea cealaltă, trupa lui Gică Hagi vine după înfrângerea din etapa a 2-a a Ligii I, 0-2, cu CFR Cluj, meci în care campioana entitre a avut o evoluție dezamăgitoare. Eșecul din Gruia l-a enervat pe „Rege” și s-a arătat extrem de îngrijorat înaintea debutului în LC: „Nu înţeleg ce s-a întâmplat cu noi la Cluj. Ce să ne gândim la APOEL?! Dacă nu ne revenim fizic și mental, miercuri (n.r. – astăzi) ne va fi foarte greu. O să ne fie foarte greu, dar trebuie să ne revenim”. Altfel, returul cu APOEL va avea loc pe 2 august, în Cipru, iar învingătoarea se va califica în play-off-ul Champions League, în timp ce învinsa va continua în cupele europene, dar în play-off-ul Europa League.